Това се разбра от пост във фейсбук на премиера Орбан.

...
Това се разбра от пост във фейсбук на премиера Орбан.
Коментари Харесай

Унгарското правителство ще покрие две трети от разходите за заплати в редица сектори

Това се разбра от пост във фейсбук на премиера Орбан. Освен това държавното управление ще покрива две трети от разноските за заплати на работещите в редица браншове.

Унгарското държавно управление ще удължи мораториума върху заплащанията по заеми на жители и компании до юли, с цел да смекчи въздействието от рецесията, провокирана от новия ковид. Това разгласи през днешния ден министър председателят Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

В пост във Facebook Орбан заяви още, че локалният налог за дребни и междинни предприятия ще бъде понижен на на половина от началото на януари, с цел да се поддържа заетостта.

Решението за локалния налог ще удари общините, тъй като той е главен източник за техните доходи.

Орбан уточни, че градове с население под 25 000 души ще получат поддръжка от страната, а финансовото състояние на по-големите общини ще се проучва случай по случай.

Унгарското държавно управление предвижда, че брутният вътрешен артикул на страната ще се свие с 6 на 100 през 2020 година вследствие на пандемията.

Обран разгласи, че през декември и януари държавното управление ще покрива две трети от разноските за заплати на работещите в бранша на туризма, хотелиерството, ресторантьорство и частните автобусни компании, които краткотрайно са прекратили активността си поради пандемията.

Семейства с деца или които чакат дете ще могат да се възползват от заем при преференциални условия до 6 милиона форинта (близо 16 600 евро - бел. ред.) и грантове за възобновяване на своето жилище, добави унгарският министър председател.

"Взехме тези решения и се надяваме, че можем да избавил стотици хиляди работни места ", уточни Орбан.

Днес унгарските здравни управляващи оповестиха за повече от 4 хиляди нови инфектирани с ковид и 189 умряли през последното денонощие. С това общият брой на случаите на ковид в Унгария надвиши 300 хиляди. Близо 8 хиляди души (7914) са умряли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР