Това се посочва в престижното канадско издание „Дейли Гардиън“. В

...
Това се посочва в престижното канадско издание „Дейли Гардиън“. В
Коментари Харесай

„Дейли Гардиън“: Зад рамото на новия премиер Кирил Петков наднича Маджо

Това се показва в влиятелното канадско издание „ Дейли Гардиън “. В него се разказва в обстоен материал връзките сред Кирил Петков и сенчести кръгове в България

Приватизацията, която се управляваше в сянка главно и точно от тези незаконни групировки (СИК и ВИС), през днешния ден към този момент сигурно може да се регистрира като несполучлива, защото основни бизнеси към сегашния миг към момента са в ръцете на хора, които излязоха от спортните зали и нощните заведенията, а не от университетите. Разбира се, участието на България в Европейския съюз и НАТО до известна степен ограничи дейностите на сенчестия бизнес и спортните екипи бяха сменени от бели якички, а бухалките пък заменени от самите държавни институции – било то посредством приемането на лобистки закони, било то посредством репресивни инспекции на Икономическа полиция и Национална агенция за приходите, или просто посредством сигнали в Прокуратурата, която разчистваше съперници.

Така и до през днешния ден доста фигури от СИК освен резервираха мощните си позиции, само че даже и разшириха и изцяло легализираха бизнесите си. Сред някогашните босове от СИК над всички изпъква името на Младен Михалев – Маджо.

За него се твърди, че имат бизнес за стотици милиони, а собствеността в множеството случаи официално се води на сложени лица. При сходно благосъстояние за някогашните улични герои през днешния ден не е проблем да обезпечат финансиране на компаниите си, само че очевидно нулевите лихви по държавните заеми са за предпочитане. Бизнесът на Младен Михалев се ражда в хаоса и престъпността на улицата през 90-те. Той изцяло се легализира по време на държавното управление на някогашния монарх – министър председател Симеон Сакскобурготски с цел да процъфти по невъобразим метод при ръководството на социалистическия водач и ръководител на ПЕС Сергей Станишев.

Своя комфорт Маджо получава и по време на ръководството на ГЕРБ, когато съгласно изявления в медиите Михалев е бил всекидневен “министър на туризма” в България, като към днешна дата при ръководството на демократа Кирил Петков пък Младен Михалев – Маджо владее съвсем цялото Черноморие и концесията на съвсем всички български плажове.

Твърди се, че Маджо, ръководи значима част от своя бизнес посредством доверени хора. Така да вземем за пример зад “Интернешънъл асет банк”, която е известна в България като “банката на Маджо”, се виждат имена на съдружници от времето на СИК, както и на родственици на видна някогашна комунистическа номенклатура и агентура от репресивните служби на Българска комунистическа партия.

В ръководството на банката с изключение на дъщерята на генерала от комунистическото разузнаване Любен Гоцев – Румяна Любенова Гоцева – Йорданова, взе участие и брачната половинка на Младен Михалев – Маджо – Елена Благоева Михалева. А още от 90-те години не е загадка, че Интернешънъл Асет Банк е действително на банка на Михалев – макар сменящите се имена на финансовата институция през годините, както и имената на хората в борда.

С идването на актуалното държавно управление отпред с новата партия “Продължаваме промяната„ на младите фрагменти на Харвард, се роди вярата, че зависимостта на бизнеса и страната от фигурите на ъндърграунда ще бъде прекъсната. За страдание обаче към този момент доста наблюдаващи в Балканската страна стартират да виждат зад рамото на новия министър председател Кирил Петков още веднъж да надничат фигури от СИК и в частност тази на Младен Михалев.

„ Промяната “ в един миг се оказа просто новият чадър над старите герои от прехода и никакви антикорупционни отчети или наказания от Съединени американски щати и Европейски Съюз не се и стопират върху тях. Преди половин година във връзка изтеглените милиони за градежа на Автомагистрала „ Хемус “ от Министерство на вътрешните работи споделиха, че банката, от която са теглени милиони „ в сакове и чували “ е обвързвана с някогашни съдружници на някогашния министър председател. На това изложение дава отговор единствено „ Интернешънал Асет Банк “.

Тази информация обаче пристигна не от формалните управляващи, а от дипломатически отчет на Съединени американски щати оголен от Wikileaks, написа Bird.bg. Реакции по случая от новото държавно управление обаче към момента няма. По неофициална информация измежду доста среди в столицата София към този момент се приказва, че връзките на Маджо през днешния ден са непосредствено с премиера Кирил Петков, като с помощта на тях, макар сигналите от Съединени американски щати, банката му Интернешънъл Асет Банк е една от най-силните сега. За банката се подозираше, че има тясни връзки с съветски пари. За Михалев през днешния ден се приказва, че той още веднъж е индивидът който в сянка ще ръководи туризма в България.

Както и по-рано спорехме, Михалев има остарели и мощни връзки в Българска социалистическа партия, а актуалният министър на туризма идва точно от тази партия. В средата на февруари тази година пък стана ясно, че Агенцията за държавния запас и военновременни ресурси търгува горива с една избрана фирмa, която може да бъдe афилирана с лицето Младен Михалев – Маджо. За това заяви българският проверяващ уебсайт “Биволъ”, базирайки се на три самостоятелни източника. Вестник “Сега” пък заяви за първата договорка със обвързвана с Маджо компания през юли 2021 година, а през ноември ръководителят на организацията бе заменен. Поне една от упоменатите като близка до Михалев компании към момента осъществя покупко-продажби с организацията. Същата е бенефициент от държавни поръчки и европроекти за над… 425 млн. лева

Това значи, че упоменатият от премиера Кирил Петков като фигурант на прословутия лист за основния прокурор Младен Михалев остава стеснен сътрудник с страната в покупко-продажбите за доставка на горива за потребностите на запаса. Редица покупко-продажби за продажба и покупка на горива от Агенцията за държавен запас са осъществени през юли 2021, декември 2021 и януари 2022 година За най-малко три от тях уеб сайтът “Биволъ” има сигнали, че компаниите могат да бъдат свързани с Младен Михалев – Маджо. Заедно с останалите държавни поръчки и европроекти, единствено една от забърканите компании е получила контракти за доставки на горива за към половин милиард лв..

От всичко протичащо се от началото на ръководството на новото държавно управление, може да си създадем извода, че макар публично декларираното им предпочитание за смяна, смяна има единствено в жителите на Министерски съвет и министерствата, а преоблеченият ъндърграунд още веднъж си построява страна в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР