Това се посочва в писмо, видяно от брюкселското издание Politico. В

...
Това се посочва в писмо, видяно от брюкселското издание Politico. В
Коментари Харесай

Китай предупреди Белгия, че си играе с огъня по въпроса с Тайван

Това се показва в писмо, забелязано от брюкселското издание " Politico ". 

В писмото китайският дипломат в Белгия Цао Чжунминг акцентира какъв брой " сензитивен е тайванският въпрос “ и предизвестява Белгия да не " поддържа по никакъв метод сепаратистките сили за самостоятелност на Тайван ". 

Според позицията на дипломатическото посланичество на Пекин " всеки акт, който утвърждава независимостта на Тайан ще навреди съществено на мира и стабилността в Тайванския проток ". По думите му " играта с огъня по въпроса с Тайван ще навреди на връзките сред всички забъркани страни ". 

Резолюцията, която беше показана от ръководителя на комисията по външни работи Елс Ван Хуф, упорства за деескалация и осъжда това, което назовава " китайска експанзия против Тайван ". Документът приканва Китайската национална република да се въздържа от всевъзможни ограничения, които в допълнение дестабилизират района. 

Пред " Politico " Ван Хуф показва, че резолюцията не признава и не приканва за самостоятелност на Тайван, а в противен случай - документът акцентира, че актуалната обстановка не би трябвало да бъде засягана едностранно нито от Китай, нито от Тайван.

Белгия провокира гнева на Пекин по-рано тази година, когато министърът на външните работи Хаджа Лахбиб даде изявление с рецензии за намесата на Китай в европейските пристанища. 

Китайското държавно управление изиска Лахбиб да „ отдръпна “ забележките си.

В последното писмо от Пекин китайският дипломат също подлага на критика неотдавнашното посещаване на Ван Хуф в Тайван и го дефинира като " нездравословен акт, нарушаващ политиката за Единен Китай ". 

Предстои резолюцията да бъде разисквана в белгийската парламентарна комисия по външните работи идната седмица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР