Това съобщи самият той пред bTV. След посещението, състояло се

...
Това съобщи самият той пред bTV. След посещението, състояло се
Коментари Харесай

Шефът в ДАИ, водил подчинени в затвора, напуска поста

Това заяви самият той пред bTV.

След визитата, състояло се още през лятото, негови подчинени се оплакали, че са получавали намеци, обиди и насмешки от пандизчиите . Заради това на шефа на Областния отдел „ Автомобилна администрация “ било наложено дисциплинарно наказване – намаляване в служба за 6 месеца. Добрев обжалвал сполучливо на първа инстанция пред Административния съд и спечелил.

Днес обаче той заяви, че на 12 декември са му предложили да напусне поста по взаимно единодушие с обезщетение от 6 заплати.

„ Аз одобрих и съм сложил изискване това мое освобождение да стане от 15 януари т. г.”, разясни Добрев.

Той акцентира, че завеждането на чиновниците в пандиза е напълно за предварителна защита.

"Исках да ги заведа там, с цел да им проведа инструктаж – не в килиите, а в клуба на пандиза. Исках да им обърна внимание, че казусът е сериозен. Имаше индикации, че локалната конструкция на ДАНС демонстрира интерес към регионалния отдел . Има чиновник, който беше заловен с рушвет, беше вкаран в пандиза и си излежа присъдата ", сподели още Добрев.

След визитата в пандиза обаче почнали инспекции от изпълнителната организация.

„ Беше подаден сигнал от зам.-министъра на превоза до Районната прокуратура в Пазарджик, стартира се инспекция с оглед превишаване на власт или корист със служебно състояние. Всички чиновници бяхме викани в ДАНС и разпитвани”, посочи той.

И акцентира, че авансово е споделил на чиновниците, че ще вършат инструктаж в пандиза. На входа им били взети персоналните карти и мобилните телефони, след което били вкарани в килиите. Били съпроводени от надзиратели, само че до момента в който вървели по коридорите били обсипани с намеци, обиди и насмешки от пандизчиите. Шефът на Областния отдел „ Автомобилна администрация “ допълвал това с подмятания, че ги чака същото, в случай че нарушат закона.

„ Бяхме 8 чиновници, единствено мъже. Служителката, която след това се жалва, не трябваше да идва. Но аз я видях в пандиза на входа, че и тя е пристигнала с нас. Ако ѝ бях споделил: „ Ти няма да влизаш в затвора” , щеше да се смята за дискриминирана и щеше да се усеща по-обидена”, разяснява Добрев.

И акцентира на това, че при визитата си не са имали никакъв директен контакт със пандизчии.

Добрев акцентира, че по принцип не е трябвало да съгласува желанието си с по-висшестоящи, само че тогава е споделил на изпълнителния шеф.

„ Той на няколко пъти ми сподели: "Виж там нещо, от ДАНС ровят около вас, ще станете за срам ". Аз му споделих, че ще ги заведа в пандиза на инструктаж”, описа още Владимир Добрев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР