Това съобщи пред пазарджишкия в. „Виделина” адвокатката на Евстатиев Ташкена

...
Това съобщи пред пазарджишкия в. „Виделина” адвокатката на Евстатиев Ташкена
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на Иван Евстатиев

Това заяви пред пазарджишкия в. „ Виделина” адвокатката на Евстатиев Ташкена Колчева.

Тя посочи, че втората инстанция по делото е провела единствено едно съвещание в края на ноември, само че е отказала да одобри доказателствените претенции на отбраната.

58-годишният Иван Евстатиев е обвинен за това, че на 15 януари м.г. е изнасилил 16-годишната Ирена Белухова от Стрелча , като я е привел в безпомощно положение. Второто обвиняване е за това, че е опил с алкохолна напитка момичето, което не е навършило 18-годишна възраст.

На 2 май т.г. Пловдивският областен съд призна Евстатиев за отговорен и го осъди на 6 години затвор . Той би трябвало да заплати и 10 000 лв. обезщетение на фамилията на момичето.

Желанието на Ташкена Колчева е било окръжните магистрати да назначат очна ставка сред потърпевшата малолетна и подсъдимия, както и да позволен нова гинекологична експертиза на пострадалата.

"Въпреки че при положение, че не апелираме, моят подзащитен ще има право след по-малко от месец да изиска от съда предварително освобождение, ние сме безапелационни, че Върховният касационен съд би трябвало да се произнесе по проблема ", сподели още адвокатката, мотивирайки се с твърдата увереност на някогашния кмет, че е почтен.

Тя разясни, че всеки наказан с влезнала в действие присъда има право да изиска предварително освобождение след приключване на половината от периода на наказването му, а за Евстатиев това ще стане през втората половина на януари 2018 година

Не е ясно към момента дали прокуратурата ще стачкува понижената присъда пред Върховен касационен съд, както и какво ще предприеме юристът на малолетното момиче.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР