Това съобщи Евгения Костадинова, директор на дирекция Съдържание на предучлищното

...
Това съобщи Евгения Костадинова, директор на дирекция Съдържание на предучлищното
Коментари Харесай

Експерт от МОН: Обучението вкъщи слага своя траен отпечатък върху уменията и резултатите на ученице

Това заяви Евгения Костадинова, шеф на дирекция " Съдържание на предучлищното и учебното обучение " в МОН пред Българска национална телевизия.

 

По думите й изпитите се стремят да уловят уменията, които са насъбрани през годините. Костадинова изрази мнение, че зрелостният изпит демонстрира уменията, които са добити през целия курс на образование.

 

Експертът акцентира, че изпитите не са нещото, за което се учи единствено тъй като има залог.

" Аз няма да споделям кои са най-лошите и най-хубавите райони. Групата на районите, които са с най-голям триумф, е релативно устойчива. Групата с по-слаби резултати, също е по-устойчива. Шумен, Разград и Плевен - това са районите с най-ниски резултати, там би трябвало да се положат повече старания. Усилия от една страна от зрелостниците, само че и от родителите и учителите ", означи Костадинова.

 

" Ключово значимо е да се потърсят аргументите за какво в едно съответно учебно заведение нито един възпитаник не е съумял да си вземе изпита. Неведнъж представители на МОН сме казвали, че в действителност в случай че търсим някакъв сериозен проблем в нашето обучение, това е огромната ножица сред учебни заведения с доста високи резултати и учебни заведения с много по-незадоволителни резултати. Системата е основала условия за превъзмогване на тези неравенства - и през национални стратегии, и през планове. Трябва още при възникването на компликация, да се поставят старания в посока превъзмогването й ", разяснява още тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР