Това съобщи Би Би Си, цитирани от "Канал 3". Повечето

...
Това съобщи Би Би Си, цитирани от "Канал 3". Повечето
Коментари Харесай

Намериха телата на 26 изнасилени момичета в Италия

Това заяви Би Би Си, представени от "Канал 3 ".

Повечето починали са се намирали в една лодка дружно с бежанците, а три тела са били изхвърлени зад борда. Не е изключено, че те са били убити още по време на пътуването от Африка, а дотогава са били свиреп изнасилвани.

В момента в пристанището Салерно следователите разпитват петима мигранти – очевидци на вероятното закононарушение. В надуваемата лодка са се намирали 64 души, в това число и починалите нигерийки на възраст сред 14 и 18 години. И мъртвите, и живите до брега са били докарани от военния съд „ Кантабрия “, патрулирал в акваторията.

Като цяло моряците съумели да вземат със себе си 375 мигранти от Нигерия, Сенегал, Гана, Гамбия, Судан и Либия, написа в. "La Repubblica ". Сред избавените са 90 дами, в това число и осем бременни, както и 53 деца.

По данни на правозащитната група L`Abbraccio, търговците на хора, организиращи трафика на бежанци от Африка в Европа, получават към 6 000 $ за всеки собствен „ пасажер “. От тази сума 4 000 $ „ коства “ прехвърлянето на нещастниците през пустинята Сахара в Либия. Мнозина по време на пътуването са подлагани на принуждение и мъчения.

От Международната организация по миграцията оповестиха, че от началото на годината до 1 ноември в Южна Европа от Северна Африка са пристигнали над 150 000 бежанци. Около 75% от тях посредством Средиземно море. Крайната точка на тяхното пътешестване е Италия. Останалите са пътували към Гърция, Испания и Кипър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР