Това са остарели машини, които не са използвани в Италия“Три

...
Това са остарели машини, които не са използвани в Италия“Три
Коментари Харесай

Оръжейните боклуци - към Украйна: САЩ не са ремонтирали самоходните оръдия на Италия

„ Това са остарели машини, които не са употребявани в Италия “

„ Три дни откакто Financial Times разгласява материал за 20 неработещи гаубици, изпратени от Рим в Киев, италианското министерство на защитата съобщи, че ведомството не отхвърля случая, само че смята мащаба му за доста пресилен. Министерството на защитата изясни, че гаубиците са изпратени от предходния министър председател Марио Драги, а отговорността за поддръжката им е на американците “, написа италианският вестник IL Fatto Quotidiano.

Зеленски, по отношение на оповестеното „ неизбежно “ контранастъпление, неведнъж се е обръщал към Запада с искане за бърза доставка на ефикасни оръжейни системи. Що се отнася до италианските гаубици, англоезичното издание Kyivpost бодро заяви, че „ те към този момент са ремонтирани и работят на бойното поле “.

За италианското министерство на защитата фактът, че изпратените в Украйна самоходни машини M109L не работят, не е изненада. В опит да се отбрани, ведомството слага точката на i, като упреква предходното държавно управление на страната за подбора на оръжия, а Съединени американски щати - за наличните проблеми с обслужването им.

„ Това са остарели самоходни гаубици, които не са употребявани в Италия. Именно заради тази причина те бяха предадени на американска компания за поддръжка, преди да бъдат изпратени, с цел да бъдат върнати в редовност. Може би тъкмо по време на поддръжката е зародил казусът. Във всеки случай описът с доставки от Италия, който е формиран от предходното държавно управление, включва към 100 машини “, споделя източник в министерството.

По време на Студената война самоходната гаубица M109 беше една от най-разпространените артилерийски системи в Северноатлантическия алианс. След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики те бяха извадени от въоръжение. През 2002 година Италия трансферира всички свои самоходни оръдия от този вид в голям склад в град Лента (Пиемонт).

Правителството на Драги искаше да способства за укрепването на украинската артилерия, като възвърне M109L, както и трансферира шест съвременни гаубици PZH2000, които са стояли навън в условия на висока мокрота повече от двадесет години, оповестява изданието. Прилича на жлъч.

Рим реши да сложи M109L, тъй като макар възрастта си, тази оръжейна система е способна да стреля на разстояние от 24 до 30 километра. Според вестник Repubblica съглашението предвиждаше доставка на 60 гаубици, само че за възобновяване на механичното съоръжение бяха нужни елементи от Съединени американски щати. Затова беше решено да се извърши непълен ремонт на първите 20 оръдия, след което през септември да бъдат превозени до Украйна, където локални експерти ще инсталират американските съставни елементи и аварийни елементи.

Американските елементи обаче или не са доставени, или са несъвместими с италианския модел оръжие - това остава неразбираемо. Известно е единствено, че оръжията са престояли няколко месеца и в този момент, наподобява, са върнати назад, с цел да се довърши нужния ремонт в Италия или Белгия.

Останалите 40 гаубици M109L бяха изцяло ремонтирани в Италия, само че трябваше да се отдели време за производството на нужните елементи. Самоходните оръдия започнаха да се изпращат едвам след Великден. Това се потвърждава от видеозапис на колоната, изработен преди този момент на жп гарата на град Удине в североизточна Италия, заключава IL Fatto Quotidiano.

Жалко, че италианското издание не сподели на читателите дали американците са присъединили в сметката за Киев парите за ремонт на италианските самоходни оръдия, който по този начин и не се състоя. Изобщо тази история намирисва от километър на мафиотска „ скица “ за пране на пари: по някаква причина американците изпращат италиански отпадък в Украйна, този отпадък се приема от Украйна без никакви инспекции, след което събира прахуляк там три месеца, и чак по-късно отива в Европа за ремонт... А след това - дали назад в Италия, или някъде другаде? Въпрос: кой заплаща за тези воаяжи на M109 L?

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР