Това са част от исканията, които ще бъдат обявени на

...
Това са част от исканията, които ще бъдат обявени на
Коментари Харесай

КНСБ иска 700 лв. минимална заплата за висшисти

Това са част от настояванията, които ще бъдат оповестени на митинга в петък, оповестиха от пресцентъра на синдиката.

На 27 октомври КНСБ ще организира народен митинг "Работеща България желае по-високи заплати! ".

Синдикалният протестен протест ще упорства пред ръководещите за догонваща политика по приходите , която в ускорени темпове да ни приближи до средноевропейските равнища, минимална работна заплата, която обезпечава обществено включване и естествена прехрана на живота, се показва в известието.

От КТ "Подкрепа " към този момент към момента не са решили, дали ще се включат в митинга. Вчера техният ръководител Димитър Манолов гласоподава в поддръжка на бюджета на Национален осигурителен институт, с което поддържа държавното управление. Въпреки неговия глас бюджетът не мина.

КНСБ желае най-малко още 100 лева към заплатата на всеки български служащ, както и да не се пипа клас "прослужено време ". Синдикатът упорства още за цялостна промяна в Кодекса на труда, която да вкара ред във образуването на заплатите.

Според КНСБ е нужна данъчна система, заслужено разпределяща тежестите сред труда и капитала, сред бедните и богатите. Първа стъпка би трябвало да е въвеждането на необлагаем най-малко до размера на минималната работна заплата, считат от синдиката.

Същото бе препоръчано и в различния бюджет на Българска социалистическа партия.

Конфедерацията упорства за неотложно приемане на законова норма за криминализиране на от ден на ден честите нарушавания на правата на служащите и чиновниците на сдружаване и групово договаряне.

Осигуряването на нужния финансов запас за прехрана и дейно действие на организациите, работещи на терен (с контролни функционалности, предоставящи услуги и/или обществена протекция на гражданите), е също измежду настояванията на КНСБ.

Синдикатът упорства още за засилен надзор по използването на общественото и трудовото законодателство, изключително в частта за безвредни и здравословни условия на труд, работно време, заплати и обществено обезпечаване, както и за обезпечен достъп на всеки български жител до качествено обучение и опазване на здравето, функциониращи на обществен, а не на пазарен принцип .

КНСБ упорства работодателите да прекратят офанзивите против труда, както и да одобряват, че повишаването на работните заплати е без конкуренция , запасите за напредък на стопанската система са другаде, а не в разноските за труд.

От синдиката ще насочат обръщение към бизнеса "да разбере, че държавните условия за ред и бистрота не са "административна тежест ", а част от демокрацията и законността ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР