Това са Албания, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Македония,

...
Това са Албания, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Македония,
Коментари Харесай

ЕС приема 6 държави от Балканите, включително и Косово

Това са Албания, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Македония, както и Косово, написа в. "Файненшъл таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според изданието основна причина за желанията на Брюксел е, че Западните Балкани са основният "терен ", от който хиляди мигранти навлизат в територията на Европейски Съюз.

Освен това стратезите на Европейски Съюз се притесняват от разширение на сферата на въздействие на Русия в този район, където по традиция тя има съдружници. Вестникът отбелязва, че Москва е почнала цинично да разяснява обещанията, които Европейски Съюз дава на страните от Западните Балкани по отношение на участието, акцентирайки себе си като "алтернатива ".

Дипломати от Европейски Съюз считат, че 2025 година, посочена като период за "голямото разширение ", е прекомерно амбициозна рамка, само че че приемането на страните, основани след разпадането на Югославия, е належащо, с цел да се затвърди връзката им с Европейски Съюз.

Преди присъединението си към съюза шестте страни въпреки всичко ще би трябвало да решат отворените въпроси между тях, както и казуса с корупцията. В този смисъл най-близо до постигането на задачата са Сърбия и Черна гора.

Изданието показва още, че България и Австрия, които тази година ръководят Европейски Съюз, дефинираха като свои цели точно разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР