Това разкриха запознати, които по разбираеми причини не искат да

...
Това разкриха запознати, които по разбираеми причини не искат да
Коментари Харесай

Кирливите Ризи Току-Що Изплуваха! Всички Хвалеха Показно Убития Петър Христов, Но Вижте Какво Разкриха Негови Партньори!

Това разкриха осведомени, които по разбираеми аргументи не желаят да се обявяват, написа „ Уикенд ”.

Става дума за бизнесмени от Израел, които преди години приели да влагат пари в огромни строителни планове. Те вярвали, че могат да работят съвършено с Христов, като най-съблазнителна им се виждала близостта му с авторитетни политици. От друга страна обществена загадка е, че умрелият се познава чудесно с бандити и мошеници от цялата страна, сходно на мнозина състоятелни предприемачи.

С присъединяване на еврейските вложители били построени няколко обекта из Великотърновския край, а също и в София. В последна сметка израелците останали грубо излъгани в упованията си. Те имали искания към няколко милиона евро, които налели в касата на предприемача. Справка в Търновския указател сочи, че има наложени запори в взаимни компании на Петър Христов и непознатите бизнесмени. Сложни се оказват и връзките на предприемача с ГЕРБ през последните години.

Запознати описват, че преди време той подарил апартамент на почитан политик. Причината е любопитна – първокласният подарък трябвало да спре тежки разработки, водени против Христов от години. Освен това предприемачът се надявал, че с великодушния жест ще получи зелена светлина за разнообразни публични поръчки. Дали това е истина, или са единствено градски мълви, пускани от зложелатели, е мъчно да се каже. Каква обаче е биографията на Петър Христов? Той е приключил военното учебно заведение във В.Търново и в тези години е играч по карате. След като напуща армията, става продавач на сергия в града, само че за малко. Когато се зареждат мутренските групировки, той е защита в столичната дискотека „ Анаконда ” и по едно и също време върти търговия. През 1994 година към този момент е охраняем необут.

Фирмата му „ Дито ” печели обекти в цяла България. Христов става районен представител на СИК за Велико Търново и района. Близките му споделят, че от тези години до момента са останали положителните му връзки с викаджия и някогашен антимафиот Румен Николов – Пашата. Христов поема защитата н а „ Захарни фабрики ” в Горна Оряховица. Освен като надзирател, предприемачът със свои структури се настанява и на входа, и на изхода на завода, сходно на икономическия модел, натрапен в тези години от формация Мултигруп. С други думи – компании, свързани с Христов доставят скъпи сувенири и изкупуват на ниска цена продукцията, която препродават с големи облаги за сметка на „ Захарни фабрики ”. От това славно време на струпване на капитали Христов става доста непосредствен с служител на реда Орлин Тодоров и му става кум.

Той работи в предприятието и е неведнъж наказван поради издънки, напомнят очевидци. Те споделят, че ченгето поддържа другарски връзки с нарушители, които другояче би трябвало да проверява. Подобно държание мнозина служители на реда у нас намират за напълно обикновено, като настояват, че по този начин имат свои уши и очи в незаконните среди. До 2008 година малко на брой бяха чували за Христов, само че след това той стана доста прочут като основен финансов покровител на Мануела Горсова. В тези години обаче стартират и някои търкания сред Христов и израелците. Когато част от общите им планове удрят на камък, той взема решение да се кандидатира за кмет на Велико Търново.

Той към този момент минава за доближен до Политическа партия ГЕРБ и е надали не дясна ръка на Цветанов в региона. След като партията печели първите си парламентарни избори, Орлин Тодоров става огромен началник. Оглявява звеното за битка с проведената престъпност в дирекцията на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново. Назначението е посрещнато на нож от редовите служители на реда, които засипват двора на дирекцията с листовки против Тодоров.За тях той е сътрудник със съмнителна известност, а кариерното му израстване се дължи на дружбата с Христов. В началото на 2011 година Тодоров е задържан. Формалният мотив е злоупотребата с класифицирана информация около абсурда, избухнал в Парламента, откакто от трибуната му тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов упрекна лекарите от болничното заведение в Горна Оряховица за бебето във фризера. Тръгват обаче мълви, че служителят на реда рекетирал локални предприемачи, като употребил лица от престъпния контингент. Бил казвал, че за неговия пост са платени 300 000 евро и тези пари би трябвало да се избият.

Разбира се, това са просташки злословия, зад които не стоят доказателства,поне никой не ги е извадил черно на бяло. Орлин Тодоров е задържан от сътрудници на „ Вътрешна сигурност ” в Министерство на вътрешните работи. Според осведомени след този случай Петър Христов не е номиниран за кмет на Велико Търново, а вместо него издигат Даниел Панов. Близки до предприемача обаче настояват, че в никакъв случай не е имал упоритости да става кмет и това са единствено злонамерени приказки от враговете му. В остарялата полиция плъзват клюки, че Христов се обидил на ГЕРБ и Цветанов и скрито работил по време на тези кметски избори за претендента, повдигнат от групировката на Слави Бинев ГОРД – Юлияна Дончева. И зад този слух обаче не стоят стоманени доказателства, а просто наблюдения на сякаш осведомени жители в остарялата столица. По същото време Орлин Тодоров обаче влиза в пандиза. Това става през януари 2011 година

След повече от година време той излиза от ареста в Ловеч, където тече следствието против него. Както е известно, по-късно започнаха няколко каузи и съдът изцяло го оневини. Тодоров обаче осъди прокуратурата да му заплати 40 000 лева обезщетение, като бе изискал рекордния половин милион поради повдигнатите 4 безплодни обвинявания. Той излиза чист и неоцапан от делата си, а Христов се открива дефинитивно в София, само че при всеки обособен мотив е измежду първите посетители на значими събития в остарялата столица.

Това пък потвърждава, че, даже да е имал търкания с ГЕРБ, това е минало. Бизнесът му най-малко извън прави усещане на сполучлив, влага в строителство и хранителна индустрия. Млечната му компания „ Лактима ” вади нови и нови артикули на пазар. Техен артикул е прословутият айрян „ Балкан ”, който е номер 1 по пазарен дял към този момент 10 години. Запознати споделят, че главните строителни планове за В.Търново и района минават през него, а с кмета Даниел Панов са в отлични връзки.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР