Това прогнозира социологът Геновева Петрова за Bulgaria ON AIR. Според

...
Това прогнозира социологът Геновева Петрова за Bulgaria ON AIR. Според
Коментари Харесай

Социолози изключват предсрочни избори, коалицията ще преодолее проблемите си

Това предвижда социологът Геновева Петрова за Bulgaria ON AIR.

Според специалисти внезапният спад на поддръжката към държавното управление, премиера и ръководещото болшинство се дължи главно на обществените раздори измежду четирите ръководещи партии.

" Амбивалентността на партиите не разрешава да се вземат значимите решения, блокират значително работата на държавното управление, заради което у хората настъпва отчаяние ", уточни Петрова.

Големият губещ от партньорските кавги е мандатоносителят – " Продължаваме Промяната ".

" Принудени да балансират сред две крайни противоположности, които печелят от своето извънредно говорене, в това време Политическа партия губи ", посочи социологът Яница Петкова.

Решения в незабавен порядък по противоречивите тематики – Северна Македония, оръжие за Украйна и нов гуверньор на Българска народна банка обаче могат да извърнат наклонността.

" Ако решението има по-категоричен темперамент, въпреки и не толкоз известен измежду обществото, това би могло да стопитра отрицателните трендове по отношението на държавното управление ", счита Геновева Петрова.

" Това, което крепи обединението, е и парадоксална обстановка на непрекъснати рецесии идващи отвън България, която активизира участниците в ръководството. Това противодейства на изборите ", означи Петкова.

А раздорите във властта активизират опозицията.

" Партия " Възраждане " е единствената, която устойчиво пораства. Тя изпреварва и застава на по-горна позиция ", уточни Петкова.

" Мобилизацията на радикалния избор също се дължи на амбивалетността на ръководещите, тъй като когато се слагат в обстановка да правиш избори, само че не ги правиш - това разрешава на радикалните настройки да получат по-голяма поддръжка ", изясни тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР