Това правителство се старае, но има всички характеристики на безпомощност

...
Това правителство се старае, но има всички характеристики на безпомощност
Коментари Харесай

Харалан Александров: София има късмет, че не стана кмет Ваня Григорова

„ Това държавно управление се старае, само че има всички характерности на беззащитност и бъркане. Но спрямо първото държавно управление на ПП-ДБ се оправя по-добре. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ общественият антрополог Харалан Александров.

„ Смятам, че държавното управление е устойчиво макар свадите. И ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са удовлетворени от резултатите на локалните избори. Те по-добро нещо не могат да основат, това е най-хубавото, което направиха. Нужно е устойчиво държавно управление сега “, разяснява социологът Светлин Тачев.

„ На ПП-ДБ им би трябвало болшинство за промени в Конституцията и да не дадат властта на Румен Радев. А ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи смъкват електорално ПП-ДБ с това държавно управление, а и се легитимират “, уточни той.
До ротацията не мисля, че ще има проблеми. Въпреки свадите мисля, че обединението ще оцелее
Светлин Тачев, социолог

„ Koгато Делян Пеевски измести всички в общественото говорене в Движение за права и свободи, стана ясно, че пътят му към върховете на Движение за права и свободи е открит. Така или другояче Ахмед Доган би трябвало да остави завещание. Явно Пеевски ще получи наследството от Доган. В Движение за права и свободи като цяло взимането на решения и цялата конструкция на партията е структурирана към ръководителя. Структурата е отвесна и там всичко е строго подредено. Смятам, че промяната на водача на Движение за права и свободи няма да се отрази електорално “, сподели още социологът.
Има обаче и едно „ мета държавно управление “ в лицето на Пеевски и Борисов, които извършват контролираща функционалност – хокат, карат се, само че имат и просветителна функционалност.
Харалан Александров, обществен антрополог

„ Дават им да се провалят и след това скачат пред цялото общество. Докога ще го вършат не зная, само че мисля, че до ротацията ще се реши какво ще се случва “, разяснява Харалан Александров.

„ Васил Терзиев, Антон Хекимян и Ваня Григорова не са партийни фрагменти. Всички партии заложиха на такива претенденти. Ваня Григорова може да събере лявото, там има вакуум. Тя е този човек, който може да уплътни това пространство. Може да сътвори нов ляв план “, уточни Тачев.

„ София има шанс, че Ваня Григорова не стана кмет, тъй като щеше да има проблеми с всичко, в това число с почистването на снега. Според мен Васил Терзиев е доста по-висока класа от първата вълна в Политическа партия. Той се ориентира в бизнеса и обстановката и има потенциал да се учи “, добави Александров.

И съгласно двамата анализатори партиите в Столичния общински съвет ще се схванат за председателското място и няма да се стигне до ексклузивен избор в София.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР