Това правителство към този момент не е най-добрият вариант за

...
Това правителство към този момент не е най-добрият вариант за
Коментари Харесай

Илия Лазаров, СДС: Партньорите от ГЕРБ мълчат за идеята на СДС за министри политически лица

" Това държавно управление към този миг не е най-хубавият вид за България. Особено в тази интернационална рецесия, която имаме от север и от юг. Не се знае и тази година какви нови рецесии ще ни сервира ", съобщи пред основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров.

" След ротацията в държавното управление би трябвало да има преобладаващо политически лица. Експертите са положителни мениджъри. Ако в този момент седнем да се напънем да изредим 10 министри, ще се затрудним да ги кажем. Категорично застъпваме концепцията, че би трябвало да има политически лица. Тук имаме съвпадане с Кирил Петков – той споделя същото. Партньорите от ГЕРБ на този стадий мълчат ", добави той.

В случай, че се одобри тази логичност, Съюз на демократичните сили ще предложи техен претендент.

" Имаме хора, които биха били подобаващи ", увери Лазаров по отношение на бъдещия кабинет, само че посочи, че нямат поради съответни лица.

" Смятаме, че би трябвало да има съглашение за ръководство. Не приказваме за коалиция. Да се дефинират вътре в това съглашение какво може и какво не може да се прави. За да има рамка на това държавно управление ", съобщи Илия Лазаров.

" Сега, когато направи гаф някой министър, всеки стартира да се ослушва ", счита Лазаров. Той даде образци с Христо Хинков и Тодор Тагарев, като дефинира Тагарев като " неприятен министър като министър на защитата ".

" Това, че съблюдава вярната политическа линия във връзка с споровете в Украйна и Близкия изток, не значи, че е добър министър ", разяснява Лазаров.

" Не сме ние, които ще взривим ситуацията, може да си остане същата формула ", акцентира той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР