Това потвърждава предположението ни, че изчезналите са били затрупани от

...
Това потвърждава предположението ни, че изчезналите са били затрупани от
Коментари Харесай

Внимание, Туристи И Скиори! В Популярните Планински Курорти Е Надвиснала Смъртоносна Опасност!

" Това удостоверява догатката ни, че изчезналите са били затрупани от лавината. Вече не считаме за евентуално някой от тях да е оживял ", съобщи на конференция комисар Астрид Нилсен от полицията в Тромсьо, като акцентира, че от рухването на лавината са минали към този момент два дни.

Доктор Мадс Гилбърт от Университетската болница на Северна Норвегия уточни на същата конференция, че при сходни случаи хората оцеляват минути, а не часове.

" Напълно сме уверени, че не съществува никакво здравно съображение да продължим търсенето ", сподели Гилбърт.

Норвежката полиция не разкри идентичността на изчезналите скиори, само че посочи, че всички те са на към 30-годишна възраст.

Предупреждения за доста студено време и сняг освен у нас, само че и в цяла Европа през днешния ден. По планините в Централна и Източна Европа е оповестена висока лавинна заплаха.

Спасителите молят туристите да изчакат няколко дни ситуацията да се възстановява, преди да подхващат преходи или извънпистово каране.

Бедствено остава ситуацията на доста места в Италия, Полша, Словакия и даже Гърция. Заради мощния вятър преспите доближават до един метър.

Гръцките управляващи вкараха ограничавания за придвижване на тежкотоварни коли в редица основни трасета в страната, в това число и по автомагистралата за Солун.

Снежният фронт продължава настъплението си, като се чака в идващите дни температурите да продължат да падат.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР