Това посочи германското министерство на правосъдието в отговор на въпрос

...
Това посочи германското министерство на правосъдието в отговор на въпрос
Коментари Харесай

Анкара иска от Берлин да екстрадира 81 заподозрени за пуча

Това уточни немското министерство на правораздаването в отговор на въпрос от партия "Левите ", предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Правителството на президента Реджеп Тайип Ердоган упреква Германия, че дава леговище на поддръжници на живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен, считан от турските управляващи за уредник на опита за прелом.

Отговорът на въпрос от партия "Левите " не разкрива какъв брой молби за екстрадиция е отправила Анкара за лица, упрекнати в терористични действия.

През ноември 2016 година турският външен министър Мевлют Чавушоглу сподели, че Турция желае екстрадицията на "повече от 4000 " поддръжници на незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/.

"Независимо от ограниченията, които турската страна употребява, с цел да упражнява напън, федералното държавно управление не би трябвало да екстрадира ", уточни депутатът от партия "Левите " Александер Ной.

Вместо това, самото то би трябвало да упражнява напън за освобождение най-сетне от пандиза на немските заложници, счита депутатът.

В момента в Турция са арестувани няколко немски жители, в това число публицисти и правозащитници, по обвинявания, свързани с тероризъм, което е причина обтегнатите дипломатически връзки да доближат невиждано ниско ниво.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР