Това по думите му е неприемлива ескалация, която ще предизвика

...
Това по думите му е неприемлива ескалация, която ще предизвика
Коментари Харесай

Лавров предупреди Запада: Игра с огъня е изпращането на F-16 за Киев

Това по думите му е " неприемлива ескалация ", която ще провокира и отговор. Какъв тъкмо - съветският външен министър не уточни. 

 

Украйна търпеливо изчака решението на Запада да даде F-16. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде зелена светлина за това на срещата на Г-7, само че ще отнеме време, до момента в който тези летателни апарати се включат в отбраната на Украйна. Още тогава Русия съобщи, че сходен ход съставлява “сериозен риск ”.  

 

С позицията си Вашингтон разреши на своите западни съдружници да доставят на Украйна усъвършенстваните бойни самолети, което се възприема като огромен подтик за Киев в хода на войната. Президентът Володимир Зеленски приветства този ход като " историческо решение “.

Държавите могат да препродават или реекспортират американска военна техника единствено в случай че Съединени американски щати го одобрят, тъй че това решение разчиства пътя за други народи да изпратят съществуващите си ресурси от F-16 в Украйна. Никое държавно управление до момента обаче не е удостоверило публично, че ще изпрати на Киев изтребителите. Една от страните, които ще подхващат сходен ход, е Нидерландия, съгласно двама души, осведомени с договарянията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР