Това ограничение беше целта на забележителното Парижко споразумение, постигнато през

...
Това ограничение беше целта на забележителното Парижко споразумение, постигнато през
Коментари Харесай

Планетата се надпреварва към „задънено покачване на температурата с 3C“, предупреждава шефът на ООН

Това ограничаване беше задачата на забележителното Парижко съглашение, реализирано през 2015 година, когато съвсем 200 страни се съгласиха, че ограничението на световното стопляне е належащо, с цел да се избегне извънредно разрушителното въздействия.

Настоящите обещания слагат света на път за световно стопляне с 2,5-2,9C, сподели UNEP.

Нейният изпълнителен шеф Ингер Андерсен сподели пред Sky News: „ Нито един от тези сюжети са допустими за доста, доста хора, които живеят в ниско ситуирани региони, в крайбрежни общности в региони с заплаха от пожари или в региони, предразположени към суша или към наводнения.

" Така че в действителност би трябвало да се засилим. "

Изображение: Ингер Андерсен сподели, че към момента се надява, че светът може да направи нужните промени. Снимка: AP

При стопляне от 3C учените предвиждат, че светът може да премине няколко пагубни точки, от които няма връщане, от бързото размразяване на ледените покривки до изсъхването на тропическите гори на Амазонка.

„ Сегашните трендове водят нашата планета до безизходно повишаване на температурата с 3C “, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

„ Емисиите разликата е по-скоро като емисионен каньон. "

За да се резервира стоплянето до 1,5C или 2C, излъчванията би трябвало да намалеят с 28-42% до 2030 година, се споделя в отчета на UNEP, в година, която се чака да бъде най-горещото от повече от 100 000 години.

Той добави, че „ безмилостните “ старания за прекъсване на излъчванията – които идват най-вече от изгарянето на изкопаеми горива – са „ основни “ за понижаване на тази разлика в излъчванията.

Докладът е ориентиран към стопанските системи на Г-20, като споделя, че нито една не понижава излъчванията с темпове, съответстващи на техните цели за балансиране на замърсяването - известно като чисто нула.

Ако всички проекти за деяние в региона на климата - известни като Национално избрани Вноски (NDCs) – и чистите нулеви обещания бяха изпълнени, ограничението на повишението на температурата с 2C би било допустимо, се споделя в разбора.

Но отчетът прибавя: „ Нетните нулеви обещания сега не се смятат за надеждни. “ < /p>

Г-жа Андерсен сподели: „ Ясно е, че би трябвало да забележим тези, които имат най-голяма дарба, само че и с най-високо натоварване на излъчванията, с цел да понижат, а не да усилят. “

Net Zero: Sunak понижава упоритостите

Правителството на Обединеното кралство неотдавна забави някои основни екологични ограничения, които.

Това идва след два скорошни, също толкоз неоправдателни отчета за незадоволителните дейности на държавните управления за справяне с изменението на климата.

Във вторник отчет от климатичния орган на Организация на обединените нации, UNFCCC, откри, че проектите за ограничение на изменението на климата до интернационално контрактувани по-безопасни равнища в действителност няма да го създадат.

А в сряда Световната метеорологична организация съобщи, че равнищата на климата - парниковите газове за отопление в атмосферата доближиха нов връх.

Защо излъчванията на Китай може да намалеят

Прочетете повече:
Най-богатият 1% отделя толкоз въглероден диоксид, колкото най-бедните две трети от планетата '
Две неща, които са ужасни за околната среда и могат да зареждат града
Бившият началник на Sky News споделя, че се е „ провалил “ в отразяването на измененията в климата

Щракнете, с цел да се абонирате за ClimateCast с Том Хийп където и да получавате вашите подкасти

Последните предизвестия идват преди диалозите на годишната среща на върха на COP на Организация на обединените нации за климата, като тазгодишната ще стартира в Дубай идната седмица.

Преговарящите ще спорят ограничения за връщане на света в верния път за по-ниски равнища на световно стопляне.

Но госпожа Андерсен сподели, че е обнадеждена, защото COP28 предлага късмет за смяна - и тя беше подкрепена от скорошното заричане на Китай и Съединени американски щати - най-големите източници на излъчвания в света - да възобновят съдействието си по изменението на климата.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР