Борис Джонсън: Бивш премиер и „велик приятел на Украйна“ получи почетна степен в Лвов

...
Това обикновено е докторска степен или, по-рядко, магистърска степен и
Коментари Харесай

Това обикновено е докторска степен или, по-рядко, магистърска степен и може да бъде присъдена на някой, който няма предишна връзка с присъждането академична институция.

Изображение: Г-н Джонсън посети Украйна в петък

Той беше сниман да облича наметало и шапка за церемонията и също така отиде на форума за европейската стратегия в Ялта.

В видеоклип, публикуван в канала на Volodomyr Zelenskyy в Telegram, г-н Джонсън беше видян да слуша речта на украинския лидер заедно с Майкъл Макфол, бивш посланик на САЩ в Русия, в петък.

Г-н Макфол ръководи международна работна група за санкции срещу Москва заедно с началника на кабинета на г-н Зеленски Андрий Йермак.

Г-н Зеленски каза в речта си, че „за мнозина в света Украйна не е просто страна в Европа, която се защитава срещу руската агресия“.

Борис Джонсън се зарича да създаде „Нова топия“ за земноводни, което заплашва плановете му за плувен басейн

Страната му се е превърнала, каза той, „личен морален избор“ и символ на „стандарт за свобода, в който хората от различни страни признават собствените си стандарти“.

Г-н Джонсън, който вече не е депутат, след като подаде оставка по-рано тази година, беше на Даунинг стрийт 10, когато Русия започна инвазията си в Украйна през февруари миналата година.

Изображение: Г-н Джонсън позира за снимка със студенти от Лвовския университет

Той беше твърд поддръжник на Киев като министър-председател и често посещаваше страната както преди, така и след като се оттегли през юли 2022 г.

Прочетете още:
„Няма с какво да се гордеем“: Украйна се противопоставя на декларацията на Г-20
Гледайте: Стивън Фрай с „нов приятел“ Зеленски в Украйна

Бившият лидер на торите беше посрещнат от кмета на Лвов Андрий Садовий като „голям приятел на Украйна“, когато пристигна, каза Укринформ.

Г-н Садови публикува снимки от срещата си с Джонсън на жп гарата и написа: „Добре дошъл в Лвов, голям приятел на Украйна, Борис Джонсън.“

През май г-н Джонсън публикува видео, в което благодари на университет за наградата и обеща да дойде в Лвов, за да я вземе.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР