Това няма да е последният атентат, който ще коментираме. Мрачната

...
Това няма да е последният атентат, който ще коментираме. Мрачната
Коментари Харесай

Анализатор с мрачна прогноза: В САЩ още им е широко около врата, но в Сирия и Ирак има 7 000 джихадисти, които могат да минат през България

Това няма да е последният атентат, който ще разясняваме. Мрачната прогноза е на анализаторът Алекс Алексиев. „ Погледнете огромната му брада, подстриганите мустаци. Това значи, че е джихадист. Това е типичният автограф на коренен ислямист. По-тревожното е, че в Сирия и в Ирак има 7 000 джихадисти от някогашния Съветски съюз. Това значи, че сега, в който „ Ислямска държава” на практика не съществува, тези хора ще стартират да се връщат там, откъдето са пристигнали – в някогашния Съветски съюз, в Чечня. Ще минат през Турция, ще минат и през България. Това не е краят на проблема”, сподели той пред bTV.

Той акцентира, че саморадикализиране по принцип няма. „ Има радикализиране в интернет, в джамиите, в специфични общества. Той отнякъде е получил тези хрумвания. Не са му пристигнали от Господ Бог”, съобщи анализаторът.

„ Опасността за Америка е доста по-ниска, в сравнение с за Европа. Мюсюлманите в Съединени американски щати са по-малко от 1%. В Европа са сред 10%, а някъде и повече. Опасността от радикализация на мюсюлманите в Съединени американски щати обаче също съществува.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР