“Това не е обикновена протоколна визита. Това е знак, че

...
“Това не е обикновена протоколна визита. Това е знак, че
Коментари Харесай

Весела Чернева по Дарик: Патриотизъм е премиерът да е европеец, другото са евтини опити за дивиденти

“Това не е елементарна протоколна аудиенция. Това е знак, че новото постоянно държавно управление на България се преглежда от украинската страна като сътрудник, като правителсвто, с което може да се приказва, на което Украйна може да се осланя ”. Това съобщи в “Кой приказва ” по Дарик радио Весела Чернева, зам.-директор на Европейския съвет за външна политика.

Тя разяснява изтеклата във вторник информация, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети България по покана на държавното управление.

От украинска позиция най-важното е поддръжката на България за кандидатура в НАТО, добави Чернева. Тя напомни, че гаранциите за сигурност при влизане в Алианса, свързани с член пети, изискват новите членове да бъдат страни, в които сега няма война и да са ясни териториалните им граници. Затова Украйна може да се причисли чак когато войната завърши.

“Не е прелестно да описваме по какъв начин в чужбина на някакви срещи ни гледат с пренебрежение даже - поради български политици, които си играят със страховете на хората. Това не е неповторим наш метод. Някои от тези политици са “подхранвани ” с пари от Русия. Други го вършат, тъй като е елементарно от страховете на хората да се прави дял. Българските гласоподавателите избират въпреки всичко планове, които гледат напред ”, посочи Чернева.

По думите ѝ “да бъде европеец като български министър-председател е най-висока форма на национализъм. Останалото са евтини опити за краткосрочни дивиденти ”.

Според нея идването на Зеленски е освен израз на вяра в новото българско държавно управление, а и опит на страната да свърши нещо доста значимо за данъкоплатеца. А точно - да продаде съветските реактори, предопределени за Белене. Никой не може да ги употребява, като се изключи Украйна, сподели тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР