Това не беше намеса в гражданската война, нито имаше за

...
Това не беше намеса в гражданската война, нито имаше за
Коментари Харесай

Тереза Мей за Сирия: Целта не беше смяна на режима. Изпратихме послание

" Това не беше интервенция в гражданската война, нито имаше за цел промяна на режима. Това беше стеснен, акуратен и сполучлив удар с ясни граници. Въпреки че е в ход цялостна оценка на ударите, ние сме уверени в техния триумф ", разгласи английският министър-председател Тереза Мей, представена от предадоха Ройтерс и Франс прес.

Рано сутринта тя застана пред камерите и микрофоните, с цел да разгласи началото на въздушния удар на Съединени американски щати, Англия и Франция и да обясни претекстовете за включването на страната в него.

Премиерът акцентира, че нападението с крилати ракети след химическата атака против цивилни в сирийския град Дума от предходната седмица изпраща следното ясно обръщение: " Международната общественост няма да стои настрани и няма да толерира използването на химически оръжия ".

Британският министър председател увери, че водената от Съединени американски щати коалиция е подхванала ударите, тъй като опитите за договаряния със Сирия са се провалили.

Те ще намалят способността за създаването и потреблението на химически оръжия. Англия няма да търпи и толерира потреблението на химически оръжия, сподели Мей, която през днешния ден ще приказва пред Народното събрание.

На въпрос за какво не се е съветвала с Народното събрание, преди да предприеме интервенцията, тя отвърна, че е било по съображения за сигурност.

Доклади на разузнаването и на други източници сочат, че сирийското държавно управление стои зад офанзивата в Дума предходната седмица, сподели Мей.

" Надеждна разследваща информация сочи, че сирийски военни са координирали евентуалната приложимост на хлор в Дума на 7 април. Никоя друга формация не е могла да извърши това нахлуване. Опозицията не употребява нито хеликоптери, нито варелни бомби ", акцентира английският министър-председател.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР