Това написа във Фейсбук министър Божидар Божанов. Покрай една статия

...
Това написа във Фейсбук министър Божидар Божанов. Покрай една статия
Коментари Харесай

Божанов: Министерството на е-управлението не може да блокира руски сайтове

Това написа във Facebook министър Божидар Божанов.

" Покрай една публикация се появи неверната интерпретация, че Министерството на електронното ръководство е блокирало достъпа до съветски медии. Както съм представен и в самата публикация - това не е правилно. Лично ревизирах дали адресите на няколко огромни съветски медии и организации не са попаднали в листата със злонамерени адреси, по който работихме с ГДБОП. Няма ги там ", прибавя министърът.

Ето и цялата обява:

Покрай една публикация тия дни се появи неверната интерпретация, че Министерството на електронното ръководство е блокирало достъпа до съветски медии.

Както съм представен и в самата публикация - това не е правилно. Лично ревизирах дали адресите на няколко огромни съветски медии и организации не са попаднали в листата със злонамерени адреси, по който работихме с ГДБОП (има по какъв начин това да се случи, в случай че от същите сървъри или мрежи се изследва непозната инфраструктура). Няма ги там.

Както написах през вчерашния ден - оправянето с дезинформацията е надалеч по-сложно от блокиране на няколко уеб страницата.

МЕУ няма пълномощия да блокира наличие, а пълномощията на ГДБОП по Закона за киберсигурност са ясно написани и не включват наличие, използване на наказания и други Действаме напълно в границите на закона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР