Това наистина е необходима профилактика. Но ще е полезно да

...
Това наистина е необходима профилактика. Но ще е полезно да
Коментари Харесай

Профилактика срещу инфекции: не пипайте лицето!

Това в действителност е нужна профилактика. Но ще е потребно да казвате още нещо – че лицето не се пипа без потребност


Ако пък синът или щерка ви към този момент има неприятен табиет да си бърка в устата или в носа, постарайте се да го изкорените.

През лигавиците на устата и носа вирусите най-лесно проникват. Опасно обаче е и триенето на очите, откъдето също могат да преминат в организма. Още по-рисково е, когато има пъпки и разранявания по кожата, колкото и дребни да са.

Родителите по милион пъти повтарят на детето, че наложително би трябвало да си измие ръцете незабавно щом се върне у дома. Прибавете рекомендацията да си измие и лицето, да си издуха носа и да си изплакне устата, откакто през целия ден е било измежду хора в забавачката или в учебно заведение. Така ще в профил всевъзможни вируси и мръсотии.

Ако не съумеете да създадете този потребен табиет, който синът или щерка ви да следва при прибиране у дома, подсещайте, че всяка вечер преди лягане наложително се мият лицето и зъбите. Щом под ваш контрол детето е предписание това от най-ранна възраст, навикът нормално остава затвърден. Но в случай че ненадейно изчезне в тийнейджърските години поради мързел, вашият наставнически коз е, че положителната хигиена е затруднение против най-голямата злина през пубертета – акнето.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР