Това може да улесни инсталирането на Windows 11 на по-стари

...
Това може да улесни инсталирането на Windows 11 на по-стари
Коментари Харесай

Google плаща на Apple между 18 и 20 млрд. долара всяка година, за да бъде основната търсачка в iOS

Това може да улесни инсталирането на Windows 11 на по-стари компютри

Емил Василев преди 52 секунди 3 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Маринов - 21:20 | 08.10.2023

5 неща, които би трябвало да спрете да вършиме, в случай че карате кола с ръчна скоростна кутия

ХардуерДаниел Маринов - 20:03 | 08.10.2023

Русия ще употребява неразрешените графични процесори Nvidia H100 за построяването на доста мощни суперкомпютри

IT НовиниДаниел Маринов - 21:05 | 08.10.2023

Какво съставлява израелската противоракетна система „ Железен купол “

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Споразумението сред софтуерните колоси Apple и Гугъл, съгласно което последната е главната търсачка на устройствата с iOS от дълго време е известно на необятната общност. Точните данни за това съглашение обаче се пазят в загадка. Нов отчет на анализаторите от Bernstein разкрива, че Гугъл към този момент заплаща на Apple сред 18 и 20 милиарда $ годишно, което е два пъти повече от предходните оценки.

Докладът на анализаторите от Bernstein демонстрира доста нарастване на финансовите взаимоотношения сред Apple и Гугъл. Докато преди този момент заплащанията се оценяваха на към 10 милиарда $ годишно, в този момент тази сума съвсем се е удвоила. Особено внимание се обръща на настоящите антитръстови каузи против Гугъл от страна на държавното управление на Съединени американски щати. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати преглежда съглашението сред двата софтуерни колоса като допустимо доказателство за монополното състояние на Гугъл на пазара на онлайн търсене.

Според отчета, Apple получава от 14 до 16 % от годишната си оперативна облага от това съглашение. Гугъл отделя 22% от общите си рекламни доходи за придобиване на трафик, като към 40% от тази сума отива за Apple. Основният извод от отчета е, че при положение на неподходящо правосъдно решение за Гугъл, Apple може да обмисли различни сюжети, в това число стартирането на лична търсачка.

Струва си да се означи, че неотдавна беше обявено, че Microsoft обмисля да продаде своята търсачка Bing на Apple. Ако договорката е сполучлива, тя може да промени сегашната господстваща позиция на Гугъл като съществена търсачка в устройствата на Apple.

Дългосрочното партньорство сред Apple и Гугъл може да бъде застрашено при положение на неподходящо правосъдно решение. Окончателното решение по делото се чака през идната година, като има възможност процесът да се забави заради процедурите по обжалване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР