Това може да е таксито на бъдещето. Не на далечното,

...
Това може да е таксито на бъдещето. Не на далечното,
Коментари Харесай

Стратегията на ЕС за дроновете е те да заработят от 2024 година

Това може да е таксито на бъдещето. Не на далечното, а на близкото бъдеще. Плановете са през 2024 година производителите на дронове или въздушни таксита да стартират да оферират продуктите си на необятната общност. Но при подобен скок в технологиите толкоз скоро, доста хора си задават въпроса: безвредни ли са? Директорът на Европейската организация за авиационна сигурност дава отговор утвърдително.

 
Работата ми е да се уверя, че единствените транспортни средства, които могат да летят, са безвредни. Защото ние сме ги сертифицирали. Това значи, че ревизираме дали то има същото равнище на сигурност като търговски аероплан. Така че, в случай че към този момент летят през 2024 година, то е тъй като са безвредни.
Патрик Ки, изпълнителен шеф на Агенцията за авиационна сигурност на Европейски Съюз

Това безпилотно въздушно такси, показано на ревю в Брюксел, има за цел да бъде пуснато в употреба до Олимпийските игри в Париж през 2024 година и да транспортира хора из града. 18-те изцяло електрически ротора на „ Volocity “ не отделят никакви излъчвания и са четири пъти по-тихи от елементарните хеликоптери. Той може да прелети на разстояние към 20 километра. Тази еко функционалност се вписва изцяло в тактиката на Еврокомисията за безпилотни летателни апарати, която се стреми да интегрира въздушните таксита в самодейността за " интелигентни, зелени и цифрови градове ". Стратегията има за цел да доразвие европейския пазар на дронове.

 
Един от плановете ни, SAFIR-Med, към този момент демонстрира какъв брой е значимо да се доставят медицински материали, кръвни проби, органи, каквото и да било, от болница до лаборатория или друга болница. Тя е по-безопасна, по-бърза и по-устойчива.
Андреас Бошен, изпълнителен шеф на Съвместното дружество SESAR

Проучване в цяла Европа демонстрира, че приемането на медицинските доставки с дронове е над 50%, само че към момента не е достигнало тази граница за такситата и персоналните услуги.

Понастоящем малко хора могат да си разрешат въздушно такси, само че Брюксел и производителите се надяват това да се промени в близко бъдеще.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР