Това лято ще ядем златно мезе с бирата.Само цацата поскъпва

...
Това лято ще ядем златно мезе с бирата.Само цацата поскъпва
Коментари Харесай

Цацата поскъпва 8 пъти от щанда до кръчмата

Това лято ще ядем златно мезе с бирата.

Само цацата нараства осем пъти от щанда до кръчмата, сподели изследване на „ Телеграф “.

Рибата се купува по 80 стотинки за 200 грама от кръчмарите, които по-късно пласират този грамаж за 6,40 лева на клиентите си.

Цените на едро за кг за множеството риби са същите както в заведенията, само че за 450 грама. За порция пъстърва от половин кило без 50 грама в ресторант да вземем за пример ще ви вземат минимум 15 лева За съпоставяне килограмът прясна пъстърва на едро излиза към 13 лева Лавракът е към 20 лева за кг на едро, а ципурата – 17 лева В капанчетата ще ви желаят същите пари, само че за 450 грама риба. Най-голяма е надценката при цацата.

Цените в заведенията се припокриват в София, Пловдив, Варна и Бургас, като зависи дали кръчмата е в центъра на града или е на първа линия до плажа с аспект към морето. В кварталните капанчета порциите са с по 2 до 5 лева надолу. Най-високи са цените в заведенията в Слънчев бряг, Златни пясъци, Несебър, Созопол, Лозенец, Варна. По-тънко ще ви излезе да обядвате или вечеряте в Китен, Приморско, Крайморие, Ахтопол, споделиха ресторантьори. От сектора допълниха, че надценките са такива, тъй като в тях са включени разноските за заплати на личния състав, за разнообразни разноски, за ток, консумативи, логистика и други

Напоследък в доста от заведенията в София и в някои морски курорти е известен домашният чипс. Нарязаните на фино и на кръгчета пържени картофи са измежду хитовите мезета и порцията върви по 10 лева за 500 грама. За облекчение на ресторантьорите бизнесмени продават на едро подготвени нарязани картофи за чипс, които не са бланширани. Предлагат се обелени и нарязани на 1 мм до 1 см дебелина за 1,50 лева за кг, или 80 стотинки за 500 грама. Картофите са от сортовете Джили, Агрия, Мамба и Сорая. Трайността им е до 5 дни или 7 с британски консервант, прецизират продавачи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР