Това коментира пред Нова телевизия политологът доц. Иво Инджов по

...
Това коментира пред Нова телевизия политологът доц. Иво Инджов по
Коментари Харесай

Доц. Инджов: Около Борисов става все по-напечено. Предполагам, че наистина става въпрос за пране на пари в големи размери

Това разяснява пред Нова телевизия политологът доцент Иво Инджов във връзка, който излезе през вчерашния ден.

В отбрана на някогашния министър председател Бойко Борисов се изрече продуцентът Виктор Димчев, който назова скандалния отчет „ просто информация “ и „ медийна димка “. Според него нямало никакво нарушаване.

„ Това е един много неразбираем сюжет, който преразказва медийни изявления отпреди няколко години. Това нещо се появява единствено на територията на България. В Испания проверяващите публицисти нямат такава информация “, сподели той.

„ Защо Бойко Рашков не е изкарал тази информация “, попита Димчев. Според него с тази „ информация “ Кирил Петков се опитвал да отмести фокуса от част от „ многочислените кавги, които заливат нашата страна “.

Според Инджов обаче Министерство на вътрешните работи си прави работата, а топката е в прокуратурата, за която има основателни подозрения, че просто тупа топката и не желае да бръкне по-дълбоко както в този случай, по този начин и в тази ситуация с така наречен Мата Хари, нощното шкафче и кюлчетата.

„ Но минава време, медии и профилирани служби, в тази ситуация испанските, си правят работата и пъзелът се подрежда. Факти, които първоначално бяха единствено споменавани в общественото пространство, обрастват с информация и най-после и Министерство на вътрешните работи, и българската прокуратура ще би трябвало да работят уверено, с цел да стане ясно каква е връзката на Бойко Борисов, в качеството му на министър председател тогава, с тези сюжети, свързани с пране на пари “, изясни политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР