Това коментира пред журналисти в Пловдив съпредседателят на Демократична България

...
Това коментира пред журналисти в Пловдив съпредседателят на Демократична България
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов хвърля кьорфишеци. Ако мандатът бъде връчен на ДБ, ще следваме примера на ПП

Това разяснява пред публицисти в Пловдив съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

По думите му това е моделът, който " Продължаваме Промяната " и ГЕРБ са приложили. 

 

Ако мандатът бъде връчен на " Демократична България ", ще последваме образеца на " Продължаваме Промяната ", които създадоха програмен документ, проведоха срещи и го внесоха в зала, с цел да търсят поддръжка от всички, коментира Иванов.

 

" Изобщо не приказваме за коалиция, присъединяване на министри и на водачи в кабинета, с цел да не се трансформира в сцена на опълчване, в случай че въобще има късмет да се случи ", отговори той. 

 

Той бе безапелационен, че не може да се вършат обединения, да се избират министри от разнообразни обединения и да влизат водачи в кабинета. Ние от дълго време сме декларирали, че бихме пристъпили към поддръжка или реализация на кабинет единствено при доста явен ангажимент за конституционна промяна на прокуратурата, битка с корупцията и ограничение на съветското въздействие,допълни Иванов.

 

" И тъй като на Борисов не му е преференциално да се произнесе по тези тези, почва с кьорфишеци и уйдурми. Ще номинира министър председатели от други партии при невръчен трети мандат. Това е опит да измести тематиката ", допълни Иванов. И зададе въпроса: " Готова ли е българската политическа класа да премине към битие без сделки и обединения, само че да върви към ограничение на съветското въздействие и корупцията. И през днешния ден това ще го проверим в Пловдив ".

 

Христо Иванов и зам.-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Кристиан Вигенин са в Пловдив на изключителна сесия на Общинския съвет, чиято тематика е Международният панаир в Пловдив.

 

Липса на кворум не разреши да бъде обещано начало.

 

Целта на съвещанието е да се гласоподава още веднъж решението по какъв начин да гласоподава представителят на община Пловдив на идното Общо заседание на акционерите на сдружението " Пълдин Туринвест ", планувано за през днешния ден.

 

Това е втори опит, откакто на 3 януари първата изключителна сесия по тематиката не съумя да събере кворум.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР