Това, което се случва в момента, много ясно показва, че

...
Това, което се случва в момента, много ясно показва, че
Коментари Харесай

Сачева: Радев може би не иска да има редовен кабинет, а да ръководи организацията на изборите

Това, което се случва сега, доста ясно демонстрира, че президентът Румен Радев може би не желае да има постоянен кабинет и би желал той да управлява организацията на изборите, които предстоят, изключително на президентските избори. На процедура той е в перманентна предизборна акция. Знаете още от предходните парламентарни избори. Така че, ние сме скептични към това, че ще може да има постоянен кабинет. Може би по-скоро отиваме на избори.

Това сподели за Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Деница Сачева , която добави, че те ясно са декларирали, че ще бъдат съпротива, одобряват резултатите от изборите, тъй че на този стадий следва да видят дали останалите политически партии ще могат да се провеждат и да създадат постоянен кабинет от какъвто несъмнено има потребност. Но повтори, че съгласно нея възможностите на този стадий явно са доста дребни.

" За нас не е добра вест тогава, когато има неустойчивост, когато има безпорядък. Разбира се, ние ще бъдем виновни и рационални и ще дадем нашия принос към това, което следва като спор по линия на актуализацията на бюджета, тъй като в действителност би било доста тъпо, в случай че влезем в зимата с политическа, икономическа, обществена и здравна рецесия по едно и също време ", добави тя.

Сачева сподели още, че наподобява, че на този стадий страната върви към нови предварителни избори, тъй като " всички политически сили, които би трябвало да могат да приказват дружно и да излъчат държавно управление, сега са на разнообразни позиции ". " При всички положения би трябвало да се приказва за това по какъв начин ще се актуализира бюджетът, тъй като явно ще влезем във 2022 година без бюджет, което значи, че ще би трябвало да стартираме да харчим по 1/12-та, надлежно от бюджета за 2021 година ", сподели Сачева.

" Трябва да се приказва и за измененията в Изборния кодекс, които ние сме предложили, тъй като избори 2 в 1 или надлежно няколко следващи седмици носят турбуленции и проблеми ", добави тя. И изясни предлагането на ГЕРБ-СДС да се употребяват с изключение на машини, и хартиени бюлетини на изборите.

" Ние сме предложили промени в Изборния кодекс във връзка с това да се употребяват и хартиени бюлетини, с цел да може да се облекчи процесът, който ще следва при избори 2 в 1 вероятно. Също по този начин сме предложили наложително да се броят разписките от машините. Всеки ден се приказва за това, че може би има потребност от още машини. Може би ще има усложнения във връзка с някои от гласоподавателите, които ще имат усложнения да гласоподават на една машина два пъти с разнообразни карти. Това ще забави в забележителна степен процеса. Много са въпросителните и както виждате никой не е сигурен, че избори 2 в 1 ще бъдат извършени по метод, който да бъде добър за българските жители. Напротив, всички политически сили показват своите опасения от ниска изборна интензивност. А ниска изборна интензивност значи ниска легитимност на идващия парламент ", сподели Сачева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР