Това, което се прави в залата, е на много високо

...
Това, което се прави в залата, е на много високо
Коментари Харесай

Илиана Раева: Българските съчетания ще бъдат акцентът в световната гимнастика през 2023 г.

" Това, което се прави в залата, е на доста високо равнище, просто извънреден креативен капацитет на треньорите и мисля, че българските съчетания ще бъдат акцентът в международната художествена гимнастика през идната година ". Това съобщи президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева по отношение на упованията от златните девойки на България през предолимпийската 2023 година.

" Българските гимнастички ще показват стратегия, която до този миг не са представяли. Правим извънредно мощни композиции, доста мощни във всяко едно отношение, като композиции, като влияние, като артистичност и като компликация. Много съм обнадеждена от това, което виждам и съм с големи очаквания и упования за предолимпийската година. Ние имаме да печелим още една квота, което е доста значимо, първите две ги спечелихме в София тази година. Надявам се, че ни чака една доста сполучлива година ", добави Раева.

Днес тя, националните състезателките от ансамбъла и самостоятелното и техните треньорки бяха наградени от българска банка с колекционерски златни и сребърни монети.

" Всяко едно такова внимание за нас е от извънредно огромно значение, тъй като това демонстрира почитание към нашия труд, тъй като знаете, че това е един колкото и хубав спорт, който носи естетическа приятност, толкоз и нечовечен, тъй като при него са нужни непосилен тренировки. Затова съм доста щастлива и благодаря на Fibank, тъй като те са дългогодишни наши сътрудници и считам изрично, че те са част от тези медали ", показа след церемонията Раева.

В неделя, 27-ми ноември в зала 1 на НДК ще се организира театър във връзка 70-годишния празник на българската художествена гимнастика.

" Ще бъде нещо доста друго от всичко до момента, ще бъде нещо, което сигурно не си представяте като един подобен театър, най-хубавото е, че ще видите онлайн доста от героините, които са основни настоящи лица през тези 70 години, само че и много ще отсъстват, тъй като огромна част от тях са в чужбина, а първите, тези, които са създали пътечката, някои към този момент не са сред нас, само че са оставали мощния си дух в залите по художествена гимнастика. Ще бъде доста забавно, доста изненадващо, ще бъде едно пътешестване през тези 70 години за всички фенове, които ще дойдат и ще видят събитието ", разкри президентът на БФХГ.

Раева призна, че има терзания по отношение на финансирането от ММС за идната година предвид на нестабилната политическа обстановка в страната: " Имаме терзания, някак си станахме подвластни на събитията, които се случват в политиката, само че то е за всички. Каквото за всички, такова и за нас. Надявам се, че няма да е по този начин и ще е по-добре от тази година, уповавам се да нямаме проблеми ".

Тя разяснява и тематиката за уголемение на националната база на художествената гимнастика на стадион " Раковски ".

" Истината е, че ние нямаме нужната национална база, с цел да се приготвят нашите девойки, по този начин както се приготвят нашите съпернички. Ние работим в зала, в която няма по какъв начин да се приготвят. Предстои извънредно тежка зима. Много имам вяра, че министър Лечева ще откри решение, с цел да може да проведем подготовката, както би трябвало. Другото, което имам вяра на 100 % от уверенията от министър Лечева, че ще направи всичко допустимо, с цел да стартира по най-бързия метод градежа на разширението към залата ", сподели още Илиана Раева.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР