Това, което са изпратили испанските власи до МВР, може би

...
Това, което са изпратили испанските власи до МВР, може би
Коментари Харесай

Барселонагейт: Силни гласове от познати лица как това е кризисен пиар

Това, което са изпратили испанските власи до Министерство на вътрешните работи, може би не е отчет, а информация. Тя е цялостна с избрания като " може би " и " допуска се ". Струва ми се, че това е много неразбираем сюжет, който преразказва остарели данни. В Испания не са чували за тази медийна димка. Това сподели продуцентът Виктор Димчев по отношение на абсурдът „ Барселонагейт ” в ефира на Нова телевизия. Димчев е известен във Facebook с позиции, които постоянно съответстват с гледната точка на ГЕРБ.
Борисов: Нито имам, нито съм имал, нито ще имам къща в Барселона, пребивавам в Банкя
Нито съм имал, нямам, нито ще имам къща в Барселона, пребивавам в Банкя, където съм се родил. Сложили ме на фотография с някакъв футболист. Позн...
Прочети повече
На противоположно мнение е политологът Иво Инджов. „ Не сме чели отчетът и не можем да кажем какво има в него. Но става въпрос за пране на пари в доста огромни мащаби. Името на някогашния министър председател Бойко Борисов на никое място не е посочено директно, само че в едната част от отчета името му излиза, даже като министър председател. Около него става все по-напечено и горещо “, съобщи той. Според него в този момент българската прокуратура би трябвало да си свърши работата.

Според Инджов Министерство на вътрешните работи си е свършила работата и в този момент топката е в прокуратурата, а тя единствено " тупа топката ".

" Испанските медии си правят работата и пъзелът се подрежда. Накрая и Министерство на вътрешните работи, и прокуратурата ще би трябвало да работят уверено и да кажат каква е връзката на Бойко Борисов в това следствие ", счита Инджов.

Попитани за какво няма обвиняване в Испания, Димчев отговори, че няма закононарушение. Той чака Бойко Рашков незабавно да се заеме с този случай и да стартира следствие.

" Очевидно е, че в края на тази седмица ще има митинги, има проблем и с цените на храните. Очевидно е, че държавното управление има потребност от спешен пиар. Фокусът върху тематиката „ Барселона ” е прекомерно неестествен ". Това разбор направи в ефира на bTV проф. Антоанета Христова.
Премиерът: В испанския отчет за " Барселонагейт " има фотоси на Борисов
Докладът за " Барселонагейт ", който е изпратен от испанските управляващи към българското Министерство на вътрешните работи, не загатваше тъкмо лице, само че имаше фотоси на Б...
Прочети повече
За нея е несериозно министър-председател да се занимава с отрязъци от вестници. „ Това е кьорфишек ”, сподели тя.

„ Намираме се в една голяма неопределеност. Планът за възобновяване -  някой да знае какво написа в него? ”, попита Христова, без да споделя, че на 11 февруари имаше огромна полемика с бизнес и синдикати тъкмо по тази тематика. ЕДИН ОТ АКЦЕНТИТЕ ВИЖТЕ ТУК!

„ Това е изтощение на Европа – на европейска прокуратура, Кьовеши и така нататък Става очевидно дума за пране на пари и институциите се оказват безсилни “, разяснява проф. Мария Пиргова, която е известна с левите си убеждения и беше един от гневните бранители на кабинета „ Орешарски ”. Тя не посочи, че Европейската прокуратура в действителност се занимава единствено с закононарушения, свързани с финансовия интерес на Европейски Съюз т.е. с еврофондове.

Пиргова изиска европрокурорите ни да се задействат, „ с цел да се раздвижи Законът за правосъдната власт ”. „ Цяла Европа знае, че става въпрос за пари. Естествено, че не е на името на нашия министър-председател – би трябвало да има следствие ”, добави Пиргова.

Политологът Георги Киряков пък счита, че откакто испанските управляващи дават информация за „ Барселонагейт ” на други български управляващи отвън прокуратурата, се подклажда институционална борба. Нищо друго от това, което сме виждали, добави той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР