Това, което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на Слави

...
Това, което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на Слави
Коментари Харесай

Теодор Славев: Слави Трифонов най-вероятно ще върне мандата още същия ден при връчването му

„ Това, което провокира вниманието, е мълчанието на партията на Слави Трифонов , тъй като от „ ИТН “ зависи дали ще има предварителни избори, или ще се сформира някаква даже и краткотрайна групировка “, разяснява обстановката след изборите на 4 април политологът Теодор Славев в „ Преди всички “.

При изискване, че никой не желае да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС, президентът Радев ще я връчи на втората политическа мощ, разясни още Славев:

Моето персонално чувство е, че Слави Трифонов ще върне мандата още същия ден . Защото такива са декларативните настройки все още. Те споделят, че не желаят да ръководят с нито една от партиите на статуквото.

А казусът на групировката към Мая Манолова и Николай Хаджигенов е, че те имат прекомерно малко гласове . Те не са фактор, който да бъде забавен, който да взема решение някой от сегашните проблеми за съставяне на кабинет ", уточни политологът.

" И в тази рулетка се отива към този момент към третия, където президентът може да избере на кого да даде мандата. Мен в случай че питате, логиката сочи, той да го даде на Българска социалистическа партия, на тези, които го издигнаха и от там нататък да забележим дали Българска социалистическа партия ще направи опит за изследователски мандат с поддръжката на всички други.

Виждате, че ГЕРБ сподели, че ще поддържат всеки кабинет , без да вземат участие във властта – освен на Слави Трифонов, тъй като ГЕРБ се тормозят от служебно държавно управление.

Засега най-вероятната догадка е да се върви към предварителни избори със длъжностен кабинет на Румен Радев ", сподели още Славев.

По думите му заинтригувани от нови избори са ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Още по тематиката в звуковия файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР