Това, което правим, е една мащабна програма за увеличаване на

...
Това, което правим, е една мащабна програма за увеличаване на
Коментари Харесай

Разширяват магистрала Струма при ГКПП Кулата

" Това, което вършим, е една огромна стратегия за увеличение на пропускателността на граничните пунктове на България ", сподели пред публицисти министър Шишков и уточни, че би трябвало да се направи всичко допустимо граничният пункт " Кулата " да бъде подготвен за влизане в Шенген.

Инспекцията цели да се реши какво и по какъв начин може да се усъвършенства при пункта, като е предоставено задание за планиране по отношение на разширение на пътя от края на автомагистрала " Струма " до Граничен контролно-пропусквателен пункт. Трасето сега е двулентово и постоянно е извънредно натоварено. Целта е да има по две ленти и в двете направления на придвижване.

Във връзка с новата визия на пункта ще се обмисли и проектирането на нова визия на крайпътните магазини преди пункта , добави министър Шишков.

Снимка: БТА

Преди инспекцията министър Шишков връчи на шефа на Агенция " Митници " позволение за прилагане на ремонтираната част от граничния пункт " Капитан Андреево ". Този пункт сме го разширили с нови две гишета, само че това е доста дребна част, сподели още районният министър.

Снимка: БТА

Той добави, че работата на министерството е по метод, при който се издават всички нужни документи преди начало на дадени действия и всички документи преди въвеждането в употреба.

Снимка: БТА

Вече е готово разрешението за уголемение и усъвършенстване на ГПП " Станке Лисичково " на границата с Република Северна Македония. Реконструкцията на пункта се бави към този момент няколко години, като по думите на зам. районния министър Николай Шушков сега този пункт не дава отговор на условията за съвременен актуален граничен пункт и все още той е рисков за преминаващите през него.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР