Това, което отличава човекът от животното е, че живее на

...
Това, което отличава човекът от животното е, че живее на
Коментари Харесай

Съществува само един успех - да си свободен да изживееш живота си така, както искаш

Това, което отличава индивидът от животното е, че живее на тази земя единствено от и с помощта на продуктите от своя труд. Но обичаното занятие на множеството хора през днешния ден е да правят работата си повърхностно, с принуда, а по-късно да се оплакват от жалкото си битие, като единственото, което реализират е да учат децата си на същото.  

Всяко човешко създание има вътрешен жар, предпочитание и любов към нещо, което обича да прави и би могъл да реализира себе и да утвърди съществуването си посредством него. Когато откриеш какво желаеш и вземеш решение да го постигнеш и положиш всички старания за това, пътят към триумфа се появява пред теб. И това е единственият метод да заслужиш свободата да живееш тъкмо този живот, който искаш. Защото постоянно живеем този живот, който заслужаваме; този живот, за който сме се борили.

За смисъла на триумфа, от съумелите, в цитати:


(William Somerset Maugham)

Общоприетата концепция, че триумфът развращава хората, като ги прави суетни, егоистични и самодовални е погрешна; в противен случай – в множеството случаи триумфът прави хората смирени, толерантни и доброжелателни.

Човек е процъфтяващ, в случай че заран става от леглото и вечер си ляга, а в промеждутъка прави каквото си желае.

Представата на индивида за самия себе си въздейства на всеки аспект от човешкото държание: умеенето да научава, опцията да израства и да се трансформира, изборът на другари, близки хора и на кариера. Не е пресилено да се каже, че в случай че визията ни за нас самите е мощна и положителна, това е допустимо най-хубавата подготовка за триумф в живота.
Джойс Брадърс

Може би най-важната причина за триумфа или неуспеха на един човек е обвързвана с въпроса каква визия храни той за себе си.
Артър Комс

Ако си некадърен да се отдадеш на 100 %, подготви се за разочарования.
Сара Брайтман

 (Elinor Smith)

Отдавна съм забелязала, че преуспелите хора рядко седят и чакат събитията да ги връхлетят. По-скоро те се надигат, връхлитат и реализират събитията.
Елинор Смит

Не прави дребни планове; в тях няма чудо. Прави огромни проекти, цели се нависоко в очакванията си и в работата си.
Даниел Бърнам

За да свириш велика музика, би трябвало да гледаш към някоя далечна звезда.
Йехуди Менухин

Тайната на всеки триумф е в отдадеността. Никой в никакъв случай не е получавал, придобивал или реализирал нещо в живота, без преди този момент да е бил надълбоко привързан с него.
Алан Коен

Трябва да си подготвен да работиш за живота, в случай че искаш и той да работи за теб, да се хванеш за черната работа, без значение дали ще успееш или не.
Пейшънс Стронг

За да преуспееш в една сложна специалност, е нужна неутолима религия в себе си. Ето за какво някои хора с несъвършен гений, само че с неукротим вътрешен блян реализират повече от други, които надалеч ги превъзхождат по гений.

Великите и преуспели хора по света разчитат на своето въображение. Първо пресъздават задачата, след това се хващат на работа и я реализират. Пипнат тук, прибавят нещо там, трансформират това, подобрят това, само че праволинейно не престават да градят.
Робърт Колиър

Понякога споделям, че триумфът просто идва. Това не е правилно. Човек би трябвало самичък да го реализира. Когато реша да направя нещо, поставям всички старания да го осъществя. Няма за какво да чакаш да звънне телефонът. Набери ти.
Лю Грейд

Наградата би трябвало да е предшествана от работа. Първо садиш, след това береш. Първо сееш през сълзи, след това жънеш с наслада.
Ралф Рансъм

Съумееш ли да изпълзиш от бездната и отчаянието, и към този момент стъпил на крайници, просто да забравиш и да заличиш загатна за източника на твоето злощастие – тогава, уверена съм, имаш добър късмет да успееш.
Марджъри Хърст

За да открие злато, или радий, или диаманти – човек би трябвало да изтрие цялостен звук пръст и тиня.
Пам Браун

 (Helen Gurley Brown)

Единствената разлика сред преуспелите и неуспели хора е, че първите са решени да работят настойчиво, доста, доста настойчиво.
Хелън Гърли Браун

Какво облекчение, когато стигнеш дъното. Вече знаеш най-лошото и можеш да планираш по какъв начин да подобриш нещата.
Елинор Пруит Стюарт

Ако искаш да имаш свое място под слънцето, ще би трябвало да се примириш с няколко мехура от изгаряне.
Абигейл ван Бурен

Нищо велико не е реализирано без възторг. Пътят на живота е прелестен – той минава през себеотдаването.
Ралф Уолдо Емерсън

Ентусиазмът спохожда всеки човек. Някои са запалянковци за трийсет минути, други – за трийсет дни. В живота обаче съумява този, който е запалянко за трийсет години.
Едуард Бътлър

Изгарящ възторг, подплатен със здрав разсъдък и магарешко твърдоглавие, са качествата, които най-често водят до триумфа.

 (Christopher Morley)

Съществува единствено един триумф – да си свободен да изживееш живота си по този начин, както искаш.
Кристофър Морли

Успяват тези хора, които намират компликациите в своята работа за толкоз вълнуващи, че тя се трансформира в занимание, а не самичък метод да си обезпечат прехраната.
Марджъри Хърст

Успех се реализира единствено когато определим в живота или по време на война, или в каквото и да било друго, една-единствена висша цел и подчиним всички останали съображения на нея.
Дуайт Айзенхауер

Най-важното е да имате една-единствена цел, някакво основателно и потребно начинание, на което да се отдадете безусловно.

Първо решавате какво желаете да извършите, след това планирате по какъв начин да го осъществите и най-после го постигате. Доста е просто.
Нанси Диц

Да води сполучлив живот съумява този, който ясно вижда своята цел и който праволинейно я преследва. Това се назовава мъжество.
Сесил де Мил


(Sir Winston Leonard Spencer-Churchill)

Успехът е да преминаваш от неуспех към неуспех, без да губиш възторг.

Решителността и постоянството движат света; да си мислиш, че различен ще ти свърши работата е сигурен метод да се провалиш.
Марва Колинс

Несамоувереният човек наподобява на боец, който отстъпва във вражеската войска и подвига оръжие самичък против себе си. Той се обрича, тъй като пръв признава своя неуспех.

Независимо какъв брой труд полагаш, с цел да успееш, в случай че мислите ти са наситени със боязън от неуспеха, това ще убие напъните ти, ще обезврежда старанието ти и ще направи триумфа неосъществим.
Чарлс Бодуин

Успехът е всичко, за което го превъзнасят. Животът като че ли е по-ведър, работата – по-приятна, самият човек става по-добър.
Даниел Траванти

Дори да знаех, че на следващия ден светът ще се разпадне на части, отново бих посадил своето ябълково дърво.
Мартин Лутер

Снимки: LIFE, wpreuss.com, Gawker, 1059 Sunny FM - CBS Local, Mashable, alchetron.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР