Това, което откриват украинските части в Бородянка, е още по-ужасяващо

...
Това, което откриват украинските части в Бородянка, е още по-ужасяващо
Коментари Харесай

Сексуално насилие, убийства, разрушения: в Бородянка е още по-ужасяващо от Буча


Това, което откриват украинските елементи в Бородянка, е " още по-ужасяващо " от видяното в Буча, сподели Володимир Зеленски. А основният прокурор твърди, че доказателства за военни закононарушения в Украйна " има на всяка крачка ".

Украинският президент Володимир Зеленски приказва за нови жестоки закононарушения на съветската войска в Украйна. В дребното градче Бородянка покрай Киев, където украинските елементи започнаха да разчистват след изтеглянето на съветските войски от региона,. " Там има още повече жертви на съветските окупатори. " Той не назова съответни елементи. Припомняме, че през последните дни киевското предградие Буча се трансформира в знак на жестокостите на съветската войска в Украйна - там бяха открити телата на стотици убити цивилни жители. Твърди се, че по телата на някои има следи от изтезания.
Редакцията предлага
Доказателства " на всяка крачка "

Вътрешният министър на Украйна Денис Монастирский уточни в четвъртък, 7 април, че Бородянка е един от най-силно разрушените градове в Киевския район. Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиткова осведоми за открити.

" Само отдолу под руините на два жилищни блока открихме 26 тела ", изясни Венедиткова във Facebook. Колко още жертви ще бъдат открити е " невероятно да бъде предсказано ", сподели тя и още веднъж упрекна съветската войска в осъществяването на военни закононарушения в Украйна. Доказателства за това " има на всяка крачка ". В Бородянка няма никакви военни здания и уреди, единствената цел там е била " цивилното население ", споделя Венедиткова.. Според предходни изявления на украинската прокуратура, Бородянка е градът с най-вече жертви в целия Киевски район. По думите на Ирина Венедиткова там има и доказани случаи на полово принуждение.

Същевременно от Буча идват от ден на ден сигнали за съветски военни закононарушения. По думите на кмета Анатолий Федорук, към 90% от цивилните жертви са били убити. До сряда вечерта в Буча бяха открити 320 натрупа на цивилни жители. " Но броят на откриваните нови жертви пораства с всеки минал ден. "

Трагедията на Мариупол

Според украинския президент Зеленски в Мариупол " на всяка улица " се вижда това, което светът към този момент видя от фрагментите в Буча и други градчета в Киевския район. Той пита какво ли би се случило, когато светът узнае какво е правила съветската войска в обсадения пристанищен град. Според данни на проруските сили, назначени в администрацията на Мариупол, при тамошните сражения до момента са убити към 5000 цивилни жители. " Новият " кмет Константин Иващченко сподели пред съветската държавна осведомителна организация ТАСС в четвъртък, че в града са разрушени или развалени сред 60% и 70% от всички жилищни здания. По думите му, към 250 000 поданици на Мариупол са напуснали града, само че най-малко толкоз, даже и 300 000 били останали в него.

Според Киев обаче в Мариупол са останали към 100 000 души, а филантропичната обстановка там е " пагубна ". Украинските служби допускат също така, че цивилните жертви там са " десетки хиляди ". Те приказват и за " 90% разрушени и развалени здания и инфраструктура ". Пристанищният град е обсаден от съветската войска от няколко седмици. Завземането му е от стратегическо значение за Русия, защото градът би представлявал сухоземна връзка сред анексирания през 2014 полуостров Крим и следения от сепаратистите район в Източна Украйна.

Фон дер Лайен и Зеленски в Киев

Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен е потеглила през днешния ден с трен от Полша за украинската столица Киев. Там тя ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски. Част от делегацията е и висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурността Жозеп Борел. Още в средата на март министър председателите на Полша, Словения и Чехия посетиха Киев в символ на взаимност. Миналата седмица там беше и председателката на Европейския парламент Роберта Мецола.

СЗО: Над 100 набези над здравни центрове

Световната здравна организация (СЗО) е верифицирала дотук над 100 " набези над здравни центрове " в Украйна. При най-малко 103 набези над лечебни заведения и други здравни здания са били убити минимум 73 души, а 51 са били ранени. Сред жертвите има както пациенти, по този начин и медицински личен състав. " Потресени сме, че нападенията над здравните служби в Украйна не престават ", споделят от СЗО.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Бруталните наемници от съветската група " Вагнер ": кои са тези мъже
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР