Това, което научих, е, че това заболяване е лечимо. Най-важното

...
Това, което научих, е, че това заболяване е лечимо. Най-важното
Коментари Харесай

Д-р Увалиев огласи най-важния момент в битката с К-19 ВИДЕО

Това, което научих, е, че това заболяване е лечимо. Най-важното е да се хване моментът, в който измененията са обратими. Това сподели пред Нова телевизия доктор Николай Увалиев от коронавирус отделението на Аджибадем Сити Клиник Младост.

„ Нашата цел като лекари е на този стадий да се постараем приблизително тежко пациенти да не минават във фаза тежко положение. Усложненията, свързани с дихателната система, са доста съществени и изискват дълъг интервал на лечение”, сподели той и добави, че в болничното заведение повече от месец на апаратна вентилация са сложени двама млади пациенти.

Д-р Увалиев регистрира, че броят на новозаразените понижава, само че напрежението върху интензивните отделения остава.

„ Тежко болните след коронавирус или по време на коронавирус се нуждаят от дълготрайно лекуване, а броят на леглата е стеснен. Ако настъпи нова вълна, още веднъж ще имаме проблеми. По-добрият вид е в случай че можем да избегнем следващ тежък удар върху опциите на системата”, съобщи той.

„ Препоръчвам да се съблюдава обществената отдалеченост. Това може би е най-хубавата профилактика. При първите появи на недоволства е хубаво да се потърси медицински съвет.

Навременното лекуване е най-хубавият късмет нещата да се развият позитивно”, безапелационен е експертът.

Д-р Увалиев заяви още, че във вторник следва да си постави втората доза от имунизацията против ковид. И добави, че единственият непряк резултат, който е почувствал, била болежка в региона на инжекцията към 24 часа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР