Това, което може да направи човечеството в момента, за да

...
Това, което може да направи човечеството в момента, за да
Коментари Харесай

Проф. Пенка Петрова: Трябва да се ваксинираме, за да се върнем към нормален живот

Това, което може да направи човечеството сега, с цел да се върне към естествен метод на живот, е да се имунизира. Тези ваксини не са чисто нови, компаниите, които вършат тези ваксини са правили и преди за други коронавируси. Освен това този вирус мутира по-малко, тъкмо 6 пъти по-малко от грипа и евентуално имунизацията ще бъде дълготрайна. Това разяснява пред bTV проф. Пенка Петрова, шеф на Института по Микробиология към Българска академия на науките.

" След втората имунизация евентуално няма да може да се разболява човек за дълго време, евентуално и за цялостен живот. Вероятно всички ще могат да се имунизират, само че това не значи, че всички би трябвало да се имунизират, да вземем за пример дребните деца, които изкарват леко заболяването и построяват бърз имунен отговор няма потребност да се имунизират ", сподели още тя.

" Тези ваксини са минали всички стадии на легализиране, сега те са подали документи към Европейската организация по медикаментите и едвам когато се прегледат всички документи по имунизацията, тогава тя ще влезе в приложимост. Масовата имунизация ще постиген стаден имунитет, тъй като преболедуването минава на два стадия. Имунният отговор при някои пациенти води до доста неприятни последствия ", добави тя.

По думите ѝ българската ваксина се създава интензивно, като тя е протеинова, което значи коктейл от антигени, който ще разпознава имунната система. Прототипът ще е подготвен до Нова година и по-късно ще стартират опити върху животни и хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР