Това, което мен ме притеснява при всичката симпатия, която изпитвам

...
Това, което мен ме притеснява при всичката симпатия, която изпитвам
Коментари Харесай

Името на Македония трябва да се съгласува и с нас, убеден Георги Първанов

" Това, което мен ме тормози при всичката благосклонност, която изпитвам към Македония, е че стартират да се водят диалози в посока няколко разновидността, някои от които бият по българската позиция . " Това съобщи в ефира на bTV Георги Първанов - президент на България (2002-2012 г.).

Представете си разновидности - Горна Македония, Северна Македония, - това е договаряне в интерес на Гърция, не на България, акцентира той.

 Пореден кръг договаряния сред Македония и Гърция
Пореден кръг договаряния сред Македония и Гърция

Скопие демонстрира податливост към взаимни отстъпки за името на страната

Първанов е уверен, че името на Република Македония би трябвало да се съгласува и с България .

" Не може всяко договаряне за името на Македония да бъде за сметка на България ", безапелационен беше той.

Относно тактиката на Европейска комисия за Западните Балкани, Първанов съобщи, че Солунския дневен ред от 2003 година е по-ясен от днешния документ , който е по-чиновнически и се размива.

" Деблокирането на договарянията Атина-Скопие е по-скоро западен напън. Няма неприятно. Нека ней-сетне натискът на великите сили да докара до нещо положително ", добави той.

 Милиони на митинг в Гърция за името на Македония
Милиони на митинг в Гърция за името на Македония

Несъгласни с опитите за компромис от страна на Атина

За идната среща ЕС-Ердоган във Варна, Първанов съобщи, че е положително надъхан. Той означи, че в Турция има две трендове - османизация и път към Европа. За това диалогът с Ердоган няма да е елементарен, само че турският президент е предсказуем политик.

" На мен ми липсва в нашата дипломация слагането на нашите проблеми . Да сте чули напоследък да се показват претенциите за тракийските българи? ", запита Първанов.

По мотив Истанбулската спогодба той беше безапелационен, че гледа съмнително на опитите да се вкара третия пол и гей браковете в нея .

Изборите ще покажат Корнелия Нинова по какъв начин се оправя като водач на Българска социалистическа партия. Така разяснява той дейностите на Нинова отпред на Българска социалистическа партия.

Той допусна, че познавайки Борисов и Цветанов, можело да се слеят локалните с парламентарните избори .

Според него при проучването на комунизма в учебниците е заложен двоен стандарт във връзка с интервала преди и след 9 септември 1944 г .

" Да се покаже, че и в двата интервала има градивност ", си пожела Първанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР