Това, което е известно до момента, е че първата доставка

...
Това, което е известно до момента, е че първата доставка
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: До момента е известно, че първата доставка на F-16 ще е през 2025 г.


Това, което е известно досега, е че първата доставка на изтребителите F-16 ще пристигна през 2025 година, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в отговор на журналистически въпрос. 

Предстои да работим по няколко разновидността за поддръжката на МиГ-29, вероятно по какъв начин да покрием интервал, в случай че се получи, в който ще имаме проблеми с носенето на Air Policing независимо, само че аз съм оптимист, че ще намерим решение, уточни адмирал Ефтимов.

По мотив приключването в края на май на присъединяване на самолети от Нидерландия в взаимни задания по защита на въздушното ни пространство, адмирал Ефтимов уточни, че се беседва с други съдружници и скоро ще има информация. 

Адмирал Ефтимов сподели още, че започваме договаряния с една от страните съдружници от НАТО и следва да бъдат изяснени параметрите на вероятно придобиване на една или две подводници. Той посочи в отговор на въпрос, че Италия е страната, с която ще се водят диалозите. Преди дни адмирал Ефтимов сподели, че министърът на защитата Драгомир Заков е назначил работна група, която да договаря с Италия за покупката на една или две подводници втора употреба.

За решението за военнотехническа помощ на Украйна адмирал Емил Ефтимов разяснява, че тази седмица се чакат украински експерти, с които ще бъдат контрактувани съответните параметри на бъдещото съглашение. Аз съм в течение на процеса, само че това не е непосредствено в отговорностите на Българската войска. Това е в кръга на отговорностите на военно-ремонтните фабрики, уточни адмирал Ефтимов.

Началникът на защитата взе участие в конференцията   " НАТО след Мадрид: Урокът от Украйна ", проведена  от Атлантическия клуб, взаимно с посолствата на Съединени американски щати и на Испания в София, фондация “Конрад Аденауер ” и NATO Public Diplomacy Division.

Форумът се провежда в подтекста на идната среща на върха на НАТО в Мадрид в края на юни, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР