Това, което беше представено като мнение на вътрешния министър на

...
Това, което беше представено като мнение на вътрешния министър на
Коментари Харесай

Денков: Позицията на вътрешния министър на Австрия за Шенген не определя крайния резултат

„ Това, което беше показано като мнение на вътрешния министър на Австрия, отразява избрана позиция, само че по никакъв метод не предопределя какъв ще бъде крайния резултат “.

Това сподели министър председателят акад. Николай Денков по отношение на присъединението на България към Шенген. Така той отговори на думите на вътрешния министър на Австрия, че не е уместно приемането на нови страни сега.

„ Нашата позиция е, че Шенгенската система като цяло не действа, по тази причина не сме отворени към разширението й. Вече има инспекции на границите. Системата като цяло не работи, в този миг не е уместно разширението на Шенгенското пространство “, сподели министър Герхард Карнер по време на конференция с румънския му сътрудник Каталин Предою във Виена преди седмица.

Австрия и Нидерландия са двете страни, които са срещу присъединението ни към Шенген, а условията им са разнообразни.

За Нидерландия е значимо до каква степен добре работи правосъдната система у нас, по тази причина и чакат отчет от Европейската комисия за това по какъв начин са се трансформирали законите и по какъв начин се ползват.

Австрия пък чака България да минимизира притока на мигранти през границите. „ Там дилемите главно са към Министерство на вътрешните работи, Гранична полиция и се работи тясно с партньорските служби като „ Фронтекс “, Европол, които могат да подадат информация и взаимно с нашите служби и институции могат да спрат притока на мигранти както при пресичането на границите, по този начин и вътрешно “, изясни Денков.

Той оцени свършената досега работа като сполучлива, само че пожела темпото да се форсира.

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел добави, че не би трябвало да се позволява на България да се слагат спомагателни условия, каквито не е имало за никоя друга страна до момента. Тя благодари на страните, изразили поддръжка за присъединението ни към шенгенското пространство.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР