"Това, което Андрей Гюров каза вчера, е лъжа. Не беше

...
"Това, което Андрей Гюров каза вчера, е лъжа. Не беше
Коментари Харесай

Ива Митева обвини Андрей Гюров в лъжа и поиска да й се извини

"Това, което Андрей Гюров сподели през вчерашния ден, е неистина. Не беше правилно и мисля, че той би трябвало да се срами от държанието си. Силно се надявам това негово деяние да е инцидентно и той да ми се извини "

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева.

Припомняме ви, че през вчерашния ден в „ Лице в лице “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ и претендент за началник на Българска народна банка съобщи, че Ива Митева и майка й са разглеждали биографиите на сътрудниците й и са се питали дали той ще е идващият шеф. "Явно най-малко в диалозите на някои хора в Народното събрание моята номинация е била въпрос още от първия ден ", добави Гюров.

Ето по какъв начин Митева разяснява думите му:

„ Аз бях доста сюрпризирана от това негово изявление, другари ми се обадиха и доста се забавлявах. Не знаех, че е толкоз скъпо моето мнение за господин Гюров и за неговата групировка. Явно той желае и има предпочитание аз да опиша истината, тъй като може би имам някакъв пръст в цялата работа. На 11 март, откакто бяха признати процедурните правила в бюджетната комисия, ние свикахме съдружен съвет поради прословутото систематизиране на комисиите и нашето ощетяване, и тогава господин Гюров сподели, че доста неприятно са признати процедурните правила в бюджетната комисия и е хубаво в пленарна зала да се направи предложение условието за магистър за шеф на Българска национална банка да бъде понижено на бакалавър “.

По думите на Митева всички са реагирали остро на това:

„ Аз даже се изсмях и споделих, че по-добре със приблизително обучение да бъде шефът на Българска народна банка и се обърнах към него, и му споделих, че по-добре да бъде той повдигнат за претендент за Българска национална банка, тъй като въпреки всичко е лекар. И през смях му споделих - Дори аз бих гласувала за теб. Доволна съм, че може би тази моя концепция се е възприела положително в сътрудниците и, че те го предложиха в действителност за шеф на Българска национална банка, само че равнището, до което се стига не е добре. Не е хубаво да се изговарят погрешни думи “, означи Ива Митева.

По отношение на дългата великденска почивка на депутатите, Ива Митева сподели, че е гласувала за нейната анулация:

„ Исках да работим, тъй като има доста работа, която би трябвало да се свърши. Може би с тази почивка пристрастеностите ще поутихнат, да се поуспокоим и всеки да размишления над това, което е приключил. Надявам се да работим по време на ваканцията “, означи тя.

Митева обясни, че не е взела участие в гласуването за парите за пътища, тъй като е срещу този вид решение в частта за одобряването на заплащането от Народното събрание.

„ Смятам, че сме правова страна, има разделяне на управляващите, че към момента работи правилото власт власт възпира и не е работа на Народното събрание да утвърждава заплащания, които са в пълномощията на Министерския съвет и на министъра на финансите. Хубавото в това решение е, че успяхме да отворим вратата хората да получат парите си. Хубавото е, че ще могат да се подхващат дейности за нови възлагания и да се довършат започнатите дейности “, сподели Ива Митева.

По време на служебния кабинет с спомагателни съглашения е изменен размерът на работа и периодите са скъсени, добави тя.

„ Сега удължихме периодите и дадохме опция на хората да си правят работата и да знаят, че ще им бъде платено “, сподели още Ива Митева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР