Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV зам.-председателят

...
Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV зам.-председателят
Коментари Харесай

Вигенин за военната помощ за Украйна: От БСП не сме щастливи от решението, на границата на червената ни линия е

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV зам.-председателят на Народното събрание от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Кристиан Вигенин в коментар на вчерашното решение за военна помощ за Украйна

„ Българското общество може да се разпознае в това решение, без да залитаме в крайности. Освен това да помогнем на Украйна да изнесе 10 милиона тона пшеница да вземем за пример през нашите пристанища, съответно през Варна, това е надалеч по-ценно за Украйна от това да изпратим оръжие да се избиват хора с тях. Трябва да признаем и ролята на министър-председателя в този развой. Ние стигаме до решение, което се поддържа от 200 народни представители. Това, в случай че не е полезност “, сподели още той и означи, че решението е било „ плод на ужасно доста старания “.

„ Коалицията е комплицирана, която съставлява и цялото общество. Много е значимо решенията, които се взимат да не отчуждават трагично гласоподавателите на всяка една от партиите “, добави Вигенин.

Той показа Българска социалистическа партия като „ най-предвидимата партия в обединението “: „ Това дава опция на нашите сътрудници да знаят какво могат да чакат от нас, когато поемам ангажимент “.

Новите обединения на Мая Манолова и Стефан Янев Кристиан Вигенин разяснява по този начин: „ Не се тормозим от новите обединения, тъй като имаме какво да покажем като политика и като достижение като част от ръководството. Българска социалистическа партия има стабилизираща роля що се касае „ драмите “, които се разиграват и считам, че хората ще го оценят “.

По тематиката за Паметника на руската войска в София Вигенин прикани „ да престанем да дълбаем споровете в българското общество “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР