Това каза в Денят започвапо БНТ министърът на туризма Илин

...
Това каза в Денят започвапо БНТ министърът на туризма Илин
Коментари Харесай

Илин Димитров: Имаме рекорден брой плажове със син флаг, правим общ винен туризъм с РС Македония

Това сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия министърът на туризма Илин Димитров. Това лято няма да има съвсем никакво нарастване на плажните аксесоари. Очаква се туристите да получат по-добро качество на същата цена.

 

Ръстът на туристическите услуги у нас е към 30%, а в други страни сред 40 и 70%, тъй че ние стоим добре като цена-качество, сподели Димитров. Това лято чакаме и към 200 000 украински туристи, сподели още той.

 

На шесто място сме по възобновяване на туризма в света и на десето по растеж на приходите от туризма.

 

" Справяме се доста добре и би трябвало да имаме малко повече самочувствие, представяме добър артикул. Да, има места, където би трябвало да се усъвършенства, само че в основата гостите са удовлетворени ", сподели Димитров.

 

Основен проблем при хотелиерите и ресторантьорите сега е образованието и неналичието на фрагменти.

 

Димитров съобщи още, че България се връща във върховете на международния туризъм и доказателство за това е работната сесия на Регионална комисия " Европа " към Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, която се организира у нас.

 

Страната ни беше определена за член на Изпълнителния съвет на международната организация по туризъм.

 

Според Илин Димитров тази конференция се случва с помощта на напъните на трима министри на туризма.

 

" Върнахме се там, където ни е мястото - във върховете на международния туризъм ", сподели той.
По думите му Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации дефинира трендовете в туризма. Туризмът се възвръща и ние сме на първа линия, сподели още министърът на туризма.

 

България слага на картата балнео и СПА туризъма. Днес всичките министрите ще бъдат в Сапарева баня, където ще видят най-горещия ни гейзер. България в действителност е водач в това отношение, само че това е бранш с неосъществен капацитет, сподели Димитров.

България ще бъде също включена в насоките за вложение на задгранични компании. Искаме да притеглим и академия под егидата на Световната организация по туризъм.

 

Според Димитров туризмът е най-хубавият дипломат на мира и разбирателството и в тази връзка съобщи, че работят доста добре с министъра на туризма от РСМ.

" Ще обменим инфлуенсъри и публицисти и ще увеличим туристо потока от двете страни. Очакват се и общи винени направления ", сподели още Илин Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР