Това каза съпредседателят на Продължаваме промяната след срещата между ГЕРБ-СДС

...
Това каза съпредседателят на Продължаваме промяната след срещата между ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Асен Василев: Ще обсъдим вариант бюджетът да бъде с дефицит от 3%

Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " след срещата сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с представителите на Министерството на финансите по отношение на бюджета за 2023 година, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Ще обсъдим вид, който наподобява много реален, тъй че бюджетът да влезе в тритепроцентовите огранчиения, които сме говорили. Чисто софтуерно това ще се случи, като на първо четене бъде отритнат бюджетът с недостиг от 6,4%, след което да бъде поправен от МФ и да влезе към този момент с 3% и съответно заложени политики, които Народното събрание би приел ", съобщи Василев.

" Нека сътрудниците да дадат детайлните разбивки и другата седмица ще минем през тях. Мисля, че изненадите не са огромни. Едната е ПВУ, другата е дял, третата е присъединяване по издръжката на ведомствата, а четвъртата е финансовата стратегия ", изясни той. 

Василев е безапелационен, че данъчната политика няма да бъде променяна, а обществените разноски няма да бъдат намалявани. 

" Не се пипат обществени разноски, налози или заплати на този стадий ", увери някогашният финансов министър. 

Теменужка Петков бе категоричнам, че прогнозата на Финансовото министерство за недостиг от над 6% е бил доказан на днешната среща. Увери, че откакто им бъдат предостваени всички данни за разноските на страната, ще бъде направена тактика за това бюджетът за 2023 година да се вмества в трипроцентовия недостиг. 

" Това, което сътрудниците от Министерството на финансите изложиха преди близо 2 месеца, за недостиг от над 6%, бе доказано в този момент. Поискахме да ни бъде предоставена информация както във връзка с финансовите разноски, по този начин и за разноските по прехрана, както и за дивидентите - по отношение на опцията да бъде начислен 100%-ов дял, като бъдат регистрирани рисковете за Българския енергиен холдинг, с цел да подсигуряваме неговата финансова сигурност. Надяваме се да получим информация в най-кратък порядък по поставените от нас въпроси, да можем да я проучваме и да може бюджетът да влезе в границите на 3%-ия недостиг ", съобщи тя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР