Това каза председателят на Сметната палата Цветан Цветков по bTV.

...
Това каза председателят на Сметната палата Цветан Цветков по bTV.
Коментари Харесай

Какво забравят да декларират политиците пред Сметната палата

Това сподели ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков по bTV.

От 6900 тествани лица при 275 са установени несъответствия. Може да става дума за жилища, коли, дялови участия в капитала на търговски сдружения, разясни Цветков.

Политиците оповестиха какъв брой парцели и пари имат >>>

Вчера Сметната палата разгласява Списък със заключенията за противоречие от осъществените инспекции на имуществените заявления, подадени от лицата, заемащи висши държавни и други длъжности през 2017 година - вижте тук >>>.

Проверката на имуществените заявления обгръща с изключение на заемащите висши обществени длъжности, и техните съпрузи/съпруги и ненавършили пълноправие деца.

"В последните години се следи като най-сериозно отклоняване недеклариране на солидарни ипотекарни отговорности по разнообразни кредитни линии. Тези отговорности са в огромен размер и се слага въпросът дали лицето, което ги е поело, има нужните приходи, с цел да може да ги обслужва. Поради тази причина законът ни задължава да уведомим Национална агенция за приходите, която да извърши проверка”, уточни той.

Нашата политика е да не разясняваме съответни случаи и лица, посочи шефът на Сметната палата.

Той въпреки всичко разкри, че присъщото за депутатите е, че най-вече не са заявили приходи от друга активност , както и приходи от активността на своите съпрузи или съпруги.

31 политици, дипломати и прокурори с погрешни заявления >]>>

На 4 бюджетни организации няма да бъдат заверени годишните финансови доклади. Това са Софийският университет и 3 общини – Лозница, Омуртаг и Братя Даскалови, съобщи още Цветан Цветков.

Сметната палата разкрила неточности за милиони в доклада на СУ >>>

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР