Това каза пред ФрогНюз адвокат Велислав Величков от Правосъдие за

...
Това каза пред ФрогНюз адвокат Велислав Величков от Правосъдие за
Коментари Харесай

Адв. Величков за ФрогНюз: Това е пиар! Самата Ваня Григорова знае...

Това сподели пред ФрогНюз юрист Велислав Величков от " Правосъдие за всеки " по отношение на решението на Ваня Григорова да оспорва изборните резултати в София.

" Има към 3000 невалидни бюлетини на втория тур на изборите в София. Разликата сред двамата претенденти е над 4500 гласа. Дори и всички невалидни бюлетини да се окажат бюлетини за Ваня Григорова, тази разлика отново не се преодолява ", безапелационен е той. 

" Колкото до вота за Васил Терзиев, към 80-90% в София от гласувалите за него, са дали своят вот с машина, което изключва опцията да има невалидни бюлетини в неговия избор. Това по-скоро е политическо упражнение за пиар и реализиране на политически резултат, персонално от Ваня Григорова и е обвързвано с бъдещия й политически план, който тя явно ще основава ", сподели Величков.

" Самата тя знае, че макар дребната разлика, няма съображение за анулиране на изборите в София. От хартиените протоколи и на първия и на втория тур се видя, че има откраднати гласове от Васил Терзиев, а не от Ваня Григорова. Това се видя от записа с хартиените протоколи, където изчезваха гласове по чудноват метод и то от тези на Васил Терзиев ". 

На въпрос дали съдът може да спре Терзиев да постави клетва, в случай че жалбоподателите изискат, Величков отговори изрично:

" Не, съдът се произнася единствено по оспорването, не може да спре полагането на клетва. Ако обаче съдът реши, че анулира решението на общинската изборна комисия в София (ОИК-София), при всички състояние се стига до нови избори. Дотогава съдът не може да спре полагането на клетва на новия кмет ", изясни юристът.

оповестиха, че имат най-малко две учредения да оспорят пред съда решението на общинската изборна комисия в София (ОИК-София) за избора на Васил Терзиев за кмет. Срокът за обжалване е 14 дни, а решението е реалност от понеделник сутринта. Сред причините на щаба на Григорова е проблем при генерирането на хеш кода за машините, което по думите им било компроментирано. От там имало и подозрения за данните от гласуването с машини.

Другият мотив на щаба на Григорова е допустимо разминаване при нанасянето на данните от сбъркани протоколи на секционни изборни комисии. При ръчното преместване на данните от тях имало опция някои от гласовете да " изчезнат ". Затова сега се провела инспекция " секция по секция, глас по глас, протокол по протокол ".

 

Разговаря Констанца Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР