Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев. Той се безпокои

...
Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев. Той се безпокои
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Радев се стараеше да отговаря с шамар на шамар, а сега отговаря с два на шамар

Това сподели пред БНР социологът Андрей Райчев. Той се безпокои от това, че тече най-лошото:

 

" В българския народ тече вътрешно разединение. Хората към този момент не могат да си приказват. Особено украинският въпрос просто побъркващо ги опълчва - нещо, което никога не би трябвало да позволяваме, само че по този начин или другояче потече ".

Измести се въпросът за измененията в Конституцията и правосъдната промяна, счита социологът:

 
  " Не слушам нито една реакция или разискване на този дълго време надигащ се въпрос - в този момент ще променим Конституцията и ще оправим правосъдната система. Отново чуваме, че нещо споделят, не е доста ясно какво. 3 тематики вкарват. Ограничават правата на президента и на служебните държавни управления. Това е доста противоречив въпрос. Въвеждат напълно ненадейно тематиката за националния празник - тази тематика е задоволителна, с цел да унищожи всеки спор. Тя концентрира в себе си купища поддебати и те всички са свързани с нашата история. Когато се разправяме за предишното, разногласието е доста дълъг и извънредно несполучлив - и двете страни приключват разногласието с убеждението, че са прави. Изобщо не разбирам за какво такива опитни хора вкараха такива подправки в тази чорба. Слагат такива подправки, че ние не усещаме усета на супата. България слезе от релсите на полемиката, която имаше - за съда и неговата самостоятелност, прокурора, за контрола върху него и така нататък, и минаваме на класическа тематика, която веднъж към този момент сме минали през 90-те години ".

 

За 30 години България няколко пъти изпада в състояние, близо до спешното, акцентира Райчев и добави, че тези служебни държавни управления няколко пъти са ни вадили от " действителна каша ".

 

Според него казусът е персонификацията - прави се закон за индивида, което е огромна неточност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР