Това каза евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите

...
Това каза евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: България и Сингапур могат да си сътрудничат в търговията, енергетиката, туризма и образ...

Това сподели евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова. Тя посети  Сингапур с делегацията от Европейския парламент. Проведе срещи с посланиците на Европейски Съюз, народни представители, с представители на Министерство на телекомуникациите и осведомителните технологии, генералния шеф на сингапурските митници, президента на Комисията за отбрана на потребителите, браншови и синдикални организации, огромни индустриални конгломерати и представители на енергийния бранш.

Сред тематиките, които бяха разисквани по време на срещите, бяха дигитализацията и цифровите умения, напредъкът и нововъведенията в стопанската система и финансираните в Сингапур  стратегии за преквалификация на работещите. 

Цветелина Пенкова означи, че за  последните три години Народното събрание в Сингапур е актуализирал бюджета 10 пъти, с цел да се подсигурява, че задоволително средства доближават до най-нуждаещите се и до дребните и междинни предприятия, които са наранени от Ковид и от актуалната международна икономическа рецесия. 

Сингапур следи в елементи европейските законодателства и се стреми да построява сходна законодателна рамка в страната, изключително в областта на дигитализацията, отбраната на данни, зелените и енергийни политики на Съюза.

Евродепутатът посочи, че в Сингапур се намира второто по величина пристанище в света. Страната доближава забележителен стопански напредък за по-малко от 60 години, с помощта на международната търговия и глобализация. Сингапур слага сериозен акцент в развиването на комерсиалните си връзки с Европейски Съюз. 

След формалната стратегия на делегацията на Европейския парламент Пенкова организира срещи с представилите на енергийния бранш в Сингапур. С Енергийния институт към Националния университет на Сингапур евродепутатът дискутира политиките на Европейски Съюз, свързани главно с вложения във възобновими източници на сила, развиване на зелена промишленост и енергийната успеваемост на постройките. С създателя на Центъра за стратегически енергийни запаси Цветелина Пенкова беседва за бъдещето на нуклеарния бранш и новите технологии в сферата. Ядрената енергетика е опция за Сингапур и Пенкова разяснява, че съдействията в тази сфера сред Европейски Съюз и Сингапур и България и Сингапур е основно. Пенкова показа: „ България има сериозна експертиза и кадрови капацитет в нуклеарния бранш, което дава опция за развиване на съдействие сред двете страни в тази посока “. 

Цветелина Пенкова се срещна и с българската общественост в Сингапур.

 

Тя благодари на българския дипломат за Сингапур - Н.Пр. господин Петър Андонов. Той е основан в Джакарта, Индонезия, само че дружно с  почетния консул в Сингапур - Ланкс Гох поставят огромни старания за развиването на взаимоотношенията с България. Сингапур е вратата към Югоизточна Азия и предлага огромна пазарна опция за българските компании и за университетския бранш в областта на обмяна на опит и взаимни научни планове.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР