Това е всичко друго, но не и преговори. Наблюдаваме онлайн

...
Това е всичко друго, но не и преговори. Наблюдаваме онлайн
Коментари Харесай

Възраждане за коалиционните разговори: Това е всичко друго, но не и преговори

Това е всичко друго, само че не и договаряния. Наблюдаваме онлайн срещи, в които всяка една от четирите партии изрича своите цели, след което си стискат ръцете и си потеглят. Това сподели в студиото на " Говори в този момент " заместник–председателят на партия " Възраждане " Цончо Ганев.

Той дефинира срещите като " изцяло бутафорни диалози пред медиите " и добави, че действителните договаряния не се случват на онлайн срещите, а се случват на друго място.

На въпроса за какво най-малката политическа мощ, която влезе в Народното събрание - " Възраждане ", не взе участие в диалозите, Ганев отговори по този начин:

" Всичко това, което сме говорили, сега го пазиме с делата си. Най-лесно беше ние да кажем, че се отхвърляме от това, което приказваме, да влезнем в диалози с партиите и да имаме едно или две министерски кресла. Напротив, ние считаме, че когато сме споделили, че тези ограничетелни ограничения са пагубни и не дават никакви резулати, ние заставаме с съответни дейности ", сподели Цончо Ганев.

По думите му 80 % от българите са в локдаун и нямат право да влизат на никое място без зелен документ. Ето за какво едно от първите неща, които представителите на партията ще създадат в бъдещия парламент е да внесат законопроект за " анулация на изключителното състояние, в което страната се ръководи с писмени заповеди на здравния министър ", добави Ганев.

" Който желае да се имунизира може да отиде и да го направи изцяло непринудено. Това обаче не би трябвало да му дава никакви права, нито да дава ограничавания на мен, че не съм имунизиран ", добави Ганев.

Партията ще упорства и за промени в правосъдната система, съответни стъпки, посредством които да стане допустима промяната на Висшия правосъден съвет, а оттова и на основния прокурор Иван Гешев.



Пет дни представители на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " разискват 18 основни бранша, по които търсят общи позиции, с цел да подпишат съдружно съглашение. Те изключиха диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР